‘Müslümanlar olarak takvayı kuşanmalıyız’

‘Müslümanlar olarak takvayı kuşanmalıyız’

İstanbul Dergi Fuarında Doğrumedya Yayın Grubu tarından verilen “İslami Yaşam ve İslami Dergiler” konulu seminerde konuşan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, “Müslümanlar olarak takvayı kuşanmalıyız” dedi.

TÜRDEB tarafından düzenlenen Dergi Fuarında Sirkeci tren Garında Doğrumedya Yayın Grubu tarafından “İslami Yaşam ve İslami Dergiler” konulu bir seminer gerçekleştirildi. Fuar ziyaretçilerinin yoğun katılım gösterdiği seminerde Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş bir konuşma gerçekleştirdi.

Müslümanların her şeyden önce takva sahibi olması gerektiğine değinen Göktaş, Müslümanların enerjilerinin birileri tarafından boş alanlara çekilerek heba edildiğine dikkat çekti.

Programın açılış konuşmasını Doğruhaber Gazetesi Genel Koordinatörü Abdullah Aslan yaptı. Mısır’da darbe ile görevden uzaklaştırılan meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşlarına çıkan idam kararlarına değinen Aslan, “Şuanda Müslümanlar için birer birer idam kararları veriliyor. Bizler bu idam kararlarını tanımadığımız gibi bu idam kararlarını verenleri de lanetliyoruz. Mısır’ın eski firavunları nasıl Musa’yı öldürmek istiyorsa bugünün çağdaş firavunları da Müslümanları öldürmek istiyor.” dedi.

“Bizler Mısır halkının ve Muhammed Mursi’nin yanındayız”

Aslan, “Bu kararın arkasında sadece darbeci Sisi yoktur. Bunun arkasında İsrail ve emperyalist güçler vardır. Müslümanlar olarak bu idam kararlarına karşı durmazsak bu darbeci yönetim idamları gerçekleştirecektir. Her platformda sesimizi yükseltmeli ve bu kararları protesto etmeliyiz. Bizler Mısır halkının ve Mısır’ın meşru yönetiminin yanındayız. Zalim ve darbeci cuntacıları da karşısındayız.” diye konuştu.

Doğrumedya Yayın Gurubu bünyesinde bulunan İnzar, Kelhaamed, Nisanur, Söz ve Kalem dergileri ile Doğruhaber Gazetesi’nden söz eden Aslan sözü daha sonra Mehmet Göktaş’a bıraktı.

“Müslümanlar olarak takva sahibi olmalıyız”

Müslümanların Ebu Ubeyde’yi kendisine rol model olarak alması gerektiğini belirten Göktaş, “Birinci adam olmak insanların aklından geçiyor. Gönüllerinde yatan şey budur. Ama benim bu Ümmete şiddetle tavsiye ettiğim şey Ebu Ubeyde Bin Cerrah olmaktır. Bu ümmeti birbirine bağlayan kaynaştıran bir rol model olan Ubeyde’yi takip edelim. O role bürünelim. Onun gibi takva sahibi olalım. Takva sahibi olmayı kaybettiğimiz zaman bir iki cephede kaybetmiyoruz. Birçok cephede kaybedenlerden oluruz. İnsanımız kendisine İslam adına bir şeyler anlatanların durum ve davranışlarını takip ediyor. Eğer ki peygamber ismi anıldığında, Allah’ın ayetleri okunduğu zaman içiniz ürpermiyorsa, diliniz salavata dönmüyorsa, onların ismi anılırken ayak ayaküstüne atıyorsanız işte o zaman anlattığınızın bir kıymeti değeri kalmıyor. İşte insanımız takvayı bu şekilde denetliyor. Bu noktada eksik olduğunuzda anlattıklarınız değer görmez.” şeklinde konuştu.

“İslami dergileri mutlaka takip edelim”

Dergilerin cemaatlerin bir yansıması olduğunu dile getiren Göktaş, “Dergiler cemaatlerin ulaşamadığı, sohbetlerle yönlendiremediği alanda insanlara ulaşma noktasında önemli bir görev görmüştür. Cemaat Dergileri Türkiye’de ve diğer yerlerde takva adına ne yapılması gerekiyorsa onu yerine getiriyor. Dergileri basit ve küçük görmeyelim. Bazı şeylerin tekrarı olarak görmeyelim. Dergiler cemaatlerin bir yüzüdür.  Dergiler açık alanlarda yürüyen İslami söylemleri kapsıyor.” ifadelerini kullandı.  (Erkan Yavuz- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.