Nisanur Dergisi ağustos sayısı çıktı

Nisanur Dergisi ağustos sayısı çıktı

Aile ve kadın dergisi Nisanur’un ağustos sayısı çıktı. Derginin 69'uncu sayısında “muhacerat” konusu ele alınırken; başyazısında ise ahlaki yozlaşmaya karşı teyakkuzda olunması uyarısında bulunuluyor.

Yazar kadrosunun tamamı kadınlardan oluşan aile ve kadın dergisi Nisanur’un Ağustos 2017 sayısı çıktı. Nisanur'un 69'uncu sayısında “muhacerat” konusu ele alınırken; başyazısında ise ahlaki yozlaşmaya karşı teyakkuzda olunması uyarısında bulunuluyor.

Ayrıca dergi, ağustos sayısında Yazar Sabiha Ateş Alpat ve Gazeteci Yazar Sabiha Doğan ile birer söyleşi de gerçekleştirmiş.

Derginin başyazısında ahlaki yozlaşmaya karşı teyakkuzda olunması gerektiğinin altı çizilirken “Müslüman kadınlar, kendi hayatlarında, yaşantılarında, giyimlerinde ve ilişkilerinde İslami ölçüyü esas almalıdırlar. Yozlaşmaya götüren vasıta ve yollara kesinlikle tevessül etmemelidirler.” deniliyor.

Derginin editör yazısında; “Rabbimiz, ‘İnsan çok nankördür’ buyurmakta. Hayırsızdır, vefasızdır insan. Nimetlere karşı kör ve duyarsızdır. Hiçlikten çıkarılıp en güzel bir surette var edilişine rağmen vefa nedir bilmez çoğunlukla. Hiç ar etmeden, hayırsızlığının üstünü örtendir türlü bahanelerle. Kendisine biçilen en güzel sureti yırtıp esfele yuvarlanmaktan anlamsız bir haz duyan; zalim olan, katil olan, cani olan, vahşi olandır insan.” denilerek geçtiğimiz ay Sakarya’da yaşanan Suriyeli hamile bir kadın ve 10 aylık bebeğinin vahşice katledilişine atıfta bulunulmuş.

Olaya ilişkin yazının devamında, “Kendi kıymetini alaşağı ettiği yetmiyormuş gibi başka değerlere el uzatan, dil uzatan; insandan canını alan, değerlerini çalandır insan. İnsanı insan kılan erdemlerden uzaklaşan müsveddelerin, neler yapabileceğini görmek; caniliklerine ve rezilliklerine şahit olmak ne kadar da acıdır! Sakarya’da geçtiğimiz ay yaşanan olay; muhacir Emani Errahmun kardeşimize yapılanlar, insan denen mahlûkun ‘öteki’ yüzünü gözler önüne serdi…” ifadelerine yer verilmiş.

Nisanur Dergisi, Sakarya’da yaşanan acı hadiseden sonra bir kez daha “muhacerat” konusuna işaret ederek,  bu olayla beraber muhaceretin ağırlığı altında ezilenlerin ve hakkıyla ensar olamayanların durumuna dikkatleri çekmiş. Konuyla ilgili Yazar Sabiha Ateş Alpat ve Gazeteci Yazar Sabiha Doğan ile de röportaj gerçekleştirmiş. (İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.