Nisanur dergisi kasım sayısı çıktı

Nisanur dergisi kasım sayısı çıktı

​Kültür, yaşam ve aile dergisi Nisanur’un 96'ncı sayısı okurlarıyla buluştu. Nisanur, bu ay "adab-ı muaşeret" dosyasını işliyor.

Nisanur Dergisi Kasım 2019 sayısında "adab-ı muaşeret" dosyasını işliyor. Nisanur, "çağın en büyük ihtiyacı" olarak nitelendirdiği 'adab-ı muaşeret'i birçok yönü ile ele alıp, yaşadığımız çağda adeta tavan yapan 'görgüsüzlük'ten dem vuruyor.

Dergide; insanı yaratanın onu cahil olarak kendi haline bırakmayıp gerek kendisiyle gerekse de yaşadığı ortamla alakalı olarak nasıl davranması gerektiğinin bilgisini de verdiğinin… Bu bilginin, insanı insan yapan etken olup bu sayede hem rabbi ile hem de çevresi ile şuurlu bir ilişki kurduğunun... Bu ilişkinin ise sağlıklı bir şekilde sürdürülmesinin edeb ile mümkün olduğunun... Çoğulu ‘adab’ olan bu kavramın, insanı türlü sıkıntı ve belalardan koruduğunun altını çiziliyor.

Ayrıca Kur’an kıssalarında adap dersleri... Hane-i saadette adab-ı muaşeret... Medeniyet, şehir ve adap... Aile ilişkilerinde adap ve sofra adabı da öne çıkan başlıklar arasında.

Öte yandan her ay olduğu gibi bu ay da kadına, aileye ve gündeme dair birçok konuyla dopdolu bir sayıyla okurlarının karşısına çıkıyor.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler