Nisanur Dergisi mart sayısı çıktı

Nisanur Dergisi mart sayısı çıktı

'Ailemizin dergisi' Nisanur'un Mart sayısı çıktı. Derginin bu ay ki dosya konusu SADAKAT. Dergi bu ay tanınan isimlerden yazar Gülay Atasoy ile 'aile ve sadakat' üzerine bir röportaj gerçekleştirmiş.

İSTANBUL - 'Ailemizin dergisi' Nisanur'un Mart sayısı çıktı. Derginin bu ay ki dosya konusu SADAKAT. Dergi bu ay tanınan isimlerden yazar Gülay Atasoy ile 'aile ve sadakat' üzerine bir röportaj gerçekleştirmiş.


Derginin editör yazısında dosya konusu olarak işlenen sadakat hakkında; "Hayatımızın her evresinde tatmak istediğimiz bir duygu! Çevremizde bulunan ve bir şekilde temasta bulunduğumuz kişilerde olmasını istediğimiz gibi bilhassa da en yakınlarımızda, eşimizde, dostumuzda görmek istediğimiz bir özellik: Sadakat… Kıymet bilirlik… Vefa…
Ancak en önce kendimizin özümsemesi gereken bir erdem… Başkalarından beklemekle birlikte, bizim de kuşanmamız gereken bir güzellik… Kendimize karşı, eşimize, çocuğumuza karşı… En başta da Rabbimize karşı… Öte yandan malumuzdur ki sadakatin bir kadın indinde bambaşka bir yeri ve önemi vardır. Öyle ki 'sevgi' den sonra en sevdiği sözdür 'sadakat'… Onsuz ne aşka ne yuvaya ne huzura ne de ömre kıymet biçer. Onsuz ne eşine ne çocuğuna ne acısına ne de imtihana tahammül eder" sözlerine yer vermiş.


Mart sayısından kısa kısa
Esma Akbalık, "İslam davasının yegâne gayesi; insanların kalplerini temizleyen, ruhlarını yücelten bir bağla Allah ile insanlar arasında hakiki bir irtibat kurmaktır" derken Arzu Demir de "Sadakat hayatın her dönemini ihata eder" ifadesiyle ailede sadakati işliyor.


Reyhan Çelebi, "Sadakat ve doğruluk tohumlarını çocuklarımızın nazenin kalplerine ekip neticeyi Allah'a bırakalım" derken Ruveyda Önen de "Osman'ın bende muttali olduğu şeylerden başka hiçbir kimsenin muttali olmasını istemem" diyen vefalı eş Naile binti Ferafisa'yı anlatıyor.


Sultan Demir, "Münafıklığın alameti olan yalandan kurtulmak istiyorsak vücudumuzda bulunan şu et parçasını yani dilimizi Allah'ın bize çizdiği sınırlar dâhilinde kullanmalıyız" derken Nurten Özer de hicabın, Allah'ın gönderdiği bütün dinlerde var olduğu hakikatine dikkat çekiyor.


Nevin Yapıcıoğlu, Cebbâr ism-i şerifini açıklarken Firdevs Irmak da "Sen çocuğunun ruhunu, kalbini Kur'an ile hadis ile doyur bacım" diyerek annelere sesleniyor.


Zehra Ayhan, "İman ve Küfür Muvazeneleri"nden kesitlerle ufkumuzu aydınlatırken Fahriye Genç de Kur'an'da kardeşlik dualarından bir demet sunuyor.


Tüm bunların yanı dergi yazar Gülay Atasoy ile 'aile ve sadakat' üzerine yapmış olduğu bir röportaj da okurlarına sunuyor.


Bunun yanında; şiir, tefsir, sağlık bilgileri, hikmetli sözler, güzel isimler ve yemek tarifi ile dopdolu Mart sayısı tüm seçkin bayilerde. Ayrıca www.nisanurdergisi.com adresinden de derginin önceki sayılarını bulabilirsiniz. (Hamdullah sevim - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.