Nisanur Dergisi Mayıs sayısı çıktı!

Nisanur Dergisi Mayıs sayısı çıktı!

Nisanur Dergisi Mayıs 2013 sayısı çıktı. Derginin bu ay ki dosya konusu mübarek üç aylar. Dergi bu ay şehid Murtaza Mutahhari'nin eşi Aliye Azam ile eşinin yaşantısına ve Müslüman kadının öncelikli misyonuna dair bir röportaj gerçekleştirmiş.

İSTANBUL - “Ailemizin Dergisi” Nisanur, 18. sayısı ile tüm seçkin bayilerde… Dergi bu ay ki sayısında mübarek üç ayları dosya konusu olarak işlemiş. Ayrıca şehid Murtaza Mutahhari’nin eşi Aliye Azam ile eşinin yaşantısına ve Müslüman kadının öncelikli misyonuna dair bir röportaj gerçekleştirmiş.

 

Derginin editör yazısında ise, “… Şüphe yok ki Rabbimizin rahmeti boldur. Affı geniştir. Bizler bu bilinçle, rızaya erenlerden de olma ümidiyle bu kutlu zaman diliminden olabildiğince ve usulünce yararlanmak, o bitmez tükenmez hazineden payidar olmak istiyoruz. Öte yandan ailemiz ve çevremizin de bizdeki bu değişikliği, bu ruh dinginliğini fark etmelerini, bu sayede bu güzelliklerden istifade edebilmelerini umuyor ve Rabbimizden niyaz ediyoruz…” sözlerine yer verilmiş.

 

Nisanur Mayıs sayısından kısa kısa

Dergi yazarlarından Arzu Demir, “Biz hanımlar, anneler ve eşler bu nadide günlerde neler yapabiliriz? Allah’ın bize sunduğu bu rahmet pınarından nasıl faydalanabiliriz?” sorularına cevap getirirken; Zehra Ayhan ise, “Üç aylar, sefahatlerin ve zulümlerin kirlettiği manevi havamızı temizler” açıklamasında bulunuyor. Reyhan Çelebi, Allah Teâlâ’nın âdemoğluna bahşettiği bu günlerin anlam ve önemine binaen, önceki yaşantımızdan farklı bir takım adımlar atmalı ve bu adımlardan çocuklar haberdar edilmelidir” yorumunda bulunurken, Nevin Yapıcıoğlu ise İsra ve Miraç hadiselerini detaylarıyla işliyor. Nigar Taş, “Anne olunca daha iyi anladım annemin kıymetini!” sözleriyle anneliğe ithafta bulunurken, Sultan Demir ise “Allah’ın bizlere bahşettiği bu tohum, bizim ellerimizde filizlenip fidana ve bir ağaca dönüşecektir” sözleriyle hamilelik döneminin önemini vurguluyor. Nurten Özer ‘Hicapta İffet’i ayetler ışığında değerlendirirken Rüveyda Önen ise cömertliğiyle Allah Resulünün hoşnutluğunu kazanan Ümmü Şerik Binti Halid’i (r.anha) tanıtıyor. Esra Toprak da ‘Gençlik Güncesi’ başlıklı yazı dizisinin ‘irade ve tercihler’ boyutunu ele alıyor.

 

Nisanur her ay olduğu gibi bu ay da okurları için bir röportaj gerçekleştirmiş. Bu ay şehid Murtaza Mutahhari’nin eşi Aliye Azam ile eşinin yaşantısına ve Müslüman kadının öncelikli misyonuna dair görüşülmüş. (Hamdullah Sevim - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.