Nisanur Dergisi'nin yeni sayısı çıktı

Nisanur Dergisi'nin yeni sayısı çıktı

"Ailemizin dergisi" Nisanur'un Nisan sayısı çıktı.

İSTANBUL - 17. sayısıyla okurlarıyla buluşan "Ailemizin dergisi" Nisanur bu ay da yine dopdolu. Derginin bu ayki ağırlıklı olarak işlediği konu; iki cihan serveri Hz. Muhammed'in (s.a.v) yaşamının farklı yönleriyle ele alınmaya çalışılmış olması.


Derginin editör yazısında, "Mevsim bahar olunca, Nisan yağmurları toprakla buluşunca ve tomurcuk patlatan ağaçlar/çiçekler emsalsiz kokular yayınca içi bambaşka oluyor insanın. Hele bir de yeryüzü yemyeşil örtüsünü giyindi mi, işte o zaman kanatlanıp uçmak istiyor. Ötelere… Ruhunu bir mıknatıs misali kendine çeken bir yerlere… Kokusuyla mest olduğu âlemlere… Bu his esasen ruhun özleminden başka bir şey değil. Vuslat arzusundan gayrı bir istek değil bu. Ve binlerce kere hamd eder şükrederiz ki biz kullarına içimizden, kendimizden, bu sırrı açıklayan ve bizleri temizleyen/paklayan bir elçi gönderen Rabbimiz var" sözlerine yer verilmiş.


Dergi okurları için her ay olduğu gibi bu ay da bir röportaj gerçekleştirmiş. Bu ay ki özel röportaj; Araştırmacı-Yazar ve Program Yapımcısı Nurullah Gülsever ile kadın-erkek eşitliği/uyumu ve evlilikteki hassasiyetler üzerine gerçekleştirilmiş.


Nisan sayısından kısa kısa
Arzu Demir, "Resulullah (SAV), eşlerinin hatalarının üstüne gitmek yerine onlara hatalarını telafi etme imkânı sunmuştur" derken Nevin Yapıcıoğlu ise "Onun Makam-ı Mahmud'u insanların ortak bir sofrasıdır ve bu sofranın genişlemesi bütün insanlık içindir" izahatında bulunuyor.


Reyhan Çelebi, "Çocuklarımızı yetiştirirken Onun (as) metodunu uygulamak hayırla yâd edilmeyi akabinde getirecektir" derken Esma Akbalık ise "Ne olur bir kez daha tebessüm eyle şu gönül kışımıza ki ölü kalplerimiz Senin tebessümünle hayat bulsun" ilticasında bulunuyor.


Firdevs Irmak, "Evlatlarından sorumlu olduğunun farkına varan bir anne, evlatlarının eğitimi konusunu ciddiye alır ve onu TV'nin ve çevrenin şekillendirmesine izin vermez" derken Esra Toprak ise "Gençlik Güncesi" başlığıyla genç kızlara sesleniyor.


Rumeysa Durmaz, "Müslümanlar içerisinde iyiliği emredip kötülükten sakındıran kimseler olmazsa hiç şüphesiz ki ilim yok olur" derken Sultan Demir ise "Mallarını kendileri için bile harcamaktan çekinen cimriler, sadece kendilerini değil eş ve çocuklarını da sıkıntıya sokarlar" açıklamasında bulunuyor.


Yarışma sonuçları Nisanur Dergisi'nde
İstanbul'da bulunan Fatma Hatun Kız Kur'an Kursu talebeleri arasında yapılan 'Peygamber Efendimize Mektup' konulu yarışmada birinci olan mektup ile ilk üç dereceye giren öğrencilerin isimleri de bu ay dergide yayınlanmış. Tüm bunlarla beraber; şiir, öykü, veciz sözlerle ve daha birçok konuyla dopdolu olan "ailemizin dergisi" tüm seçkin bayilerde. (Hamdullah Sevim - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.