Nisanur "Sevgi ve Muhabbet" konusunu ele aldı

Nisanur "Sevgi ve Muhabbet" konusunu ele aldı

Nisanur Dergisi, Temmuz sayısıyla okurlarıyla buluştu. Nisanur'un bu ayki dosya konusu "Sevgi ve Muhabbet." Ayrıca bu ay okurları için eğitimci-yazar Mine İzgi ile bir röportaj yapılmış.

İSTANBUL- "Ailemizin dergisi" sloganıyla yayın yapan Nisanur'un Temmuz sayısı çıktı. Derginin bu ay ki dosya konusu "Sevgi ve Muhabbet." Dergi kapağında; "Sevgi ağacının kökü; Rahman'ın sevgisidir ve diğer bütün sevgi ve muhabbetler ondan türemiştir" sözlerine yer verirken; eğitimci-yazar Mine İzgi ile 'Aile bireyleri arasında sevgi ve muhabbet' üzerine bir röportaj yapılmış.



Derginin editör yazısında; "Yüce Sevgilinin, katından bir kerem ile fıtrat hamurumuza kattığı sevgi ve muhabbet; hiç şüphesiz yaşantımıza yön veren duygulardır. Hayatın her alanında olduğu kadar, kulun rabbiyle arasındaki bağda da ciddi ölçüde etkin olan bu duyguyu besleyip büyütmek; safiyetini muhafaza etmek suretiyle ilerletmek ve paylaşmaktan, sunmaktan çekinmemek lazım. Zira el- Vedud ismi celili her an her noktaya tecelli ederken, biz kulların bundan mahrum kalması; buna kayıtsız kalması düşünülemez…" sözlerine yer verilmiş.



Dergi yazarlarının bu ay ele kaldığı konulardan bir kaçıcı özetleyecek olsak; Arzu Demir; "Sevgi, aile mutluluğunu besleyen ana kaynaktır" derken, Zehra Ayhan "Hiç şüphesiz dünyadaki ve ukbadaki kurtuluş kapıları sevgi ve muhabbet anahtarları ile açılır" izahında bulunuyor. Rana Çeçen; "Müminin en büyük sevgisi Rabbinin sevgisidir. Diğer bütün sevgiler onun üzerine bina edilir" derken, Esra Toprak "Manevi istekler, görselliğin mükemmelliğiyle karşılanamaz" tespitinde bulunuyor. Firdevs Irmak; "Evin sükûnet kaynağı kadındır" derken, Esma Akbalık "Hatice gibi gönüllerin sultanı olmak istiyorsak; onun gibi fedakâr ve vefakâr bir eş olmalıyız" seçeneğini sunuyor. Reyhan Çelebi; "Çocuklar üzerinde babalardan ziyade annelerin sevgi ve şefkati rol oynamaktadır" derken, Sultan Demir "Çocuğunu emziren annenin; çocuğuyla göz temasında bulunması, aralarında sevgi bağını oluşturacaktır" tezini açıklıyor. (Hamdullah Sevim - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.