Nisanur'un Ağustos sayısı çıktı

Nisanur'un Ağustos sayısı çıktı

Aylık aile, ilim ve eğitim dergisi Nisanur'un Ağustos sayısı çıktı. Derginin bu ay ki dosya konusu; "Alış-veriş ve aşırı tüketim." Dergi bu ay okurları için yazar Yasin Demir'in eşi Semiha Demir ile bir Yusuf-i eşi olması ekseninde röportaj gerçekleştirmi

İSTANBUL - "Ailemizin dergisi" Nisanur'un 21. Sayısı çıktı. Derginin bu ay ki dosya konusu; "Alış-veriş ve aşırı tüketim." Dergi bu ay okurları için yıllardır Medrese-i Yusufiye'de kalan ve aynı zamanda araştırmacı-yazar olan Yasin Demir'in eşi Semiha Demir ile bir Yusuf-i eşi olması ekseninde röportaj yapmış.


Derginin editör yazısında dosya konusuna ilişkin; "Hayatın devamı için elzem olan ve hayli geniş açılı olan 'Alış-veriş' konusunu, bu ay 'tüketim' başlığı altında ve farklı yönleriyle ele aldık. Birtakım maddi ihtiyaçlarımızı; israfa, gösterişe kaçmadan ve günaha girmeden karşılamamız gerektiği hakikatiyle, maddeye esir olmuşluğu irdelemeye ve çözüm yolları üretip sunmaya çalıştık" sözlerine ver verilmiş.


Ağustos sayısından kısa kısa
Dergi yazarlarının bu ay ele kaldığı konulardan bir kaçıcı özetleyecek olsak; Arzu Demir; "Müslüman Hanım, maddi şeyleri hayatın gayesi değil, hayatın devamı için araç olarak kullanır" derken Esra Toprak ise "Eşyanın hızla değiştiği, her bir eşyanın bir üst modeli çıktığı şu zamanda maddenin hızına yetişmek zor!" itirafında bulunuyor. Reyhan Çelebi; "Maalesef çağımızın tüketim çılgınlığıyla büyüyor çocuklarımız" derken Esma Akbalık ise "Aslında şöyle bir hikmet gözü ile bakacak olursak, Rabbimiz ahiret evimiz için bize dünya çarşısını bahşetmiştir" izahında bulunuyor. Şehide Koca; "Müslüman kadının çarşıda-pazarda, alışveriş adabı nasıl olmalı?" sualine yanıt verirken Rümeysa Ekinci ise alışveriş yaparken dikkat edilmesi gerekenleri ele alıyor. Firdevs Irmak; "Aslında insanlar gün geçtikçe Allah'ın kendilerine verdiği aile nimetini unutup, hor kullanır hale geldiler" derken Esengül Özkan ise çocukların neden yalana başvurduğunu ve bu durumda ebeveynlerin dikkat etmesi gerekenleri açıklıyor. Nevin Yapıcıoğlu, 'El-Halık' ismi şerifini tanımlarken Rüveyda Önen ise tek arzusu 'Muhabbetullah' olan seçkin hanımı; Rabiatül Adeviyye'yi anlatıyor. (Hamdullah Sevim - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.