Okumanın Farz Olduğunun Bilincinde Olmalıyız

Okumanın Farz Olduğunun Bilincinde Olmalıyız

İslam dinin ilk emri oku olduğunu ve dolayısıyla okumanın da fark olduğunu dile getiren Vuslat Kitap Kulübü Genel Sorumlusu Nusret Naçaroğlu, "Ama ne yazık ki İslam toplumu, sanki böyle bir ayeti okumamış, duymamış gibi yaşıyor" dedi.

İSTANBUL - Ümraniye'de faaliyet gösteren Vuslat Kitap Kulübü Genel Sorumlusu Nusret Naçaroğlu ile kitaplar ve okuma üzerine, kahve tadında bir söyleşi gerçekletirdik…

ÖNCELİKLE ŞU SORUDAN BAŞLAYALIM, VUSLAT KİTAP KULÜBÜ NASIL DOĞDU?
Vuslat Kitap Kulübü, Kur'an'a Hizmet Vakfı bünyesinde nitelikli kitapların okuyucuyla buluşması özlemiyle 2010 yılında kuruldu. Okuyucunun talebi ilgisi ve alakası doğrultusunda satış tirajının yükselmesi sebebiyle yerimizi biraz daha büyütüp halkımızın hizmetine açtık. İstedik ki bilginin insanlara ulaşmasında bizde bir nebze olsa yardımcı olalım.

PEKİ, OKUMAYLA İLGİLİ HEDEFLERİNİZDE NELER VAR?
İslam dinin ilk emri "oku" dolayısıyla okumak farz olduğunu rahatlıkla söyleye biliriz. Ama ne yazık ki İslam toplumu, sanki böyle bir ayet okumamış, duymamış gibi yaşamaktadır. Bizim amacımız "oku" ilkesi doğrultusunda okuyan, bir İslam milletinin oluşmasına katkı sağlamaktır.
Okuyan insan kendini bilen insan, kendini bilen insan rabbini tanıyan insandır. Şunu da ilave etmek istiyorum ki:
Okumak bir şey ifade etmez, anlamadıkça
Anlamak bir şey ifade etmez, anlatmadıkça
Anlatmakta bir şey ifade etmez, yaşamadıkça…

KİTAP KULÜBÜNDE EN ÇOK HANGİ YAZARLAR OKUNUYOR?
Bizim okuyucu kitlemiz bu konuda seçici davranmaktadır. Açıkça söylemek gerekirse daha çok tevhid eksenli bir okur konseptimiz var. Bu bağlamda şu isimleri saymak mümkündür: Kul Sadi Yüksel, Mustafa Çelik, Hüsnü Aktaş, Ahmed Kalkan, Mehmed Göktaş, Ramazan Kayan, Mehmet Alağaş, Feyzullah Birışık, Seyyid Kutup, Hasan el Benna, Mevdudi, vs…

DERS OLARAK OKUNAN KİTAPLAR VAR MI?
Okuyucunun genelde ders halkası şeklinde okudukları kitaplar başlıca şunlardır:
el-Akidetu't-Tahaviyye ve Şerhi, İslam Akadi, Muvahhidlerin Akidesi, Rasullah'ın İslama Davet Metodu, Fıkıh Usulü, Hadis Usulü, Tefsir Usulü, Nasıl Bir Allah'a İnanıyoruz? Vs..

ÖĞRENCİYİM, KİTAP OKUMAK İSTİYORUM, PARAM YOK KİTAP ALABİLİYOR MUYUM?
Öncelikle bizim hedefimiz ve gayemiz toplumuza ahlaklı bireyler kazandırmak için, insanların okumasına köprü olmaktır. Dolaysıyla da bize bu tür istekle gelen kardeşlere sinerji kazandırmak için kapımızı sonuna kadar açmış bulunmaktayız. Biz bu doğrultuda kitap isteyen öğrenci kardeşimize, bazen istediği kitabı hediye ediyoruz, bazen de "al oku geri getir" prensibiyle hareket ediyoruz.

KİTAP KULÜBÜNDE DERGİ SATIŞLARINIZ VAR MI?
Dergiler, hür tefekkürün kaleleridir. Gönül ister ki, dergilere de yer verelim. Aslında birkaç demene yaptık. Yalnız verim alamadığımızdan dolayı teşhirden kaldırdık. Velâkin kitap kulübümüzde ki okuma masalarımızda dergilere yer vermiş durumdayız…

PEKİ, HANGİ DERGİLER VAR MASALARDA?
İnzar, Haksöz, Misak, Köklü Değişim, Furkan Nesli, Vuslat, Gerçek Hayat, Kur'ani Hayat, Genç Değişim, Medeniyet, Moral Dünyası vs… Ayrıca dergilerinin masalarda ücretsiz okunmasını isteyenler dergilerini bize ulaştırabilirler.

KİTAP ALMAK İSTEYENLER NEYE DİKKAT EDİYOR?
Nitelikli okuyucu hariç tutarsak, genel problemin şu olduğunu söyleyebiliriz; okuyucu kitap alırken önce kitabın arkasını çevirip kitabın fiyatına bakıyor, biz okuyucunun psikolojisinden kitabın pahalı olduğunu anlayıp ve diyaloga giriyoruz… Bazı kitapların pahalı olduğunun altını da çizmek gerekiyor. Bunun haricinde kitapların isimlerinin ilginç ve dikkat çekici olması da okuyucu tarafından dikkat ediliyor.

PEKİ, SİZE ULAŞMAK İSTEYENLER NASIL ULAŞABİLİRLER?
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki, Türkiye'nin her yerine kitap gönderimiz var. Bize ulaşmak isteyenler Ihlamurkuyu mh. Alemdağ cd. Adalet sk. No: 11 / B Ümraniye/ İst merkez yerimize gelebilirler. Ayrıca "fecebook" sayfamızdan ve "(0216) 611 00 88" nolu telefondan bizlere ulaşabilirler…


KİTAP İŞLERİYLE UĞRAŞMAK NASIL BİR DUYGU?
Kitap okumayı sevdiğimiz için uğraşmakta ayrı bir mutluluk veriyor. Kısaca söylemek gerekirse kitap işiyle uğramak bir sevdadır. O sevda sizde olmazsa kitap işi yapmanız asla mümkün değildir. Bizim işimiz sadece kitap satmak değil, aynı zamanda okuyan, düşünen, sorgulayan tevhidi bir gençliğin oluşması için karınca misali bir aşktır! Bunun için fikri hür vicdani hür Müslümanları kitap kulübümüze bekliyoruz. (Ziya Gündüz - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.