Peygamber Sevdalıları Vakfından siyer yarışmasına ilişkin tavsiyeler

Peygamber Sevdalıları Vakfı, "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla ülke genelinde 11 ve 12 Mart tarihlerinde online olarak düzenleyeceği Siyer Yarışması'nda dikkat edilecek hususları paylaştı.

Yarışma ile ilgili belirtilen hususlara dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Peygamber Sevdalıları Vakfı Sözcüsü Yahya Oğraş "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenecek Siyer Yarışması'nı yaşanan deprem musibeti nedeniyle 11-12 Mart Cumartesi ve Pazar günü online olarak gerçekleştireceklerini hatırlattı.

Yarışmanın gün ve saatlerine ilişkin bilgiler aktaran Oğraş, "11 Mart Cumartesi: 3. Kategori Lise (9.-10.-11. ve 12. sınıf) sabah 11.00 ile 14.00 saatleri arası, 11 Mart Cumartesi: 4. Kategori (Yetişkinler) öğleden sonra 16.00 ile akşam 19.00 saatleri arası, 12 Mart Pazar: 1. Kategori (4. ve 5. sınıflar) sabah 11.00 ile 14.00 saatleri arası, 12 Mart Pazar: 2. Kategori (6.-7. ve 8. sınıflar) öğleden sonra 16.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında yapılacak." dedi.


Oğraş, yarışmaya başvuranların kategoriler için belirlenen gün ve saatler arasında https://www.peygambersevdalilari.com web sayfasından T.C. Kimlik numaralarını ve doğum yıllarını girerek yarışmaya katılabileceklerini belirterek, "11-12 Mart günlerinde İnşallah siyer sınavını yapacağız. Malumunuz bu yılki siyer yarışmasının tüm hazırlıklarını ve girişimlerimizi yüz yüze yapacak şekilde ayarlamıştık. 6 şubatta meydana gelen depremden dolayı bunu askıya aldık. Maalesef katılımcıların yüz yüze sınava girme ortamları ve okullarımızın müsait olmadığı, yetkili amirler tarafından da bazı sıkıntıların çıkarılabileceğinden dolayı da yüz yüze yarışma yerine online yapma kararı aldık." diye konuştu.

Daha önceki yıllarda pandemiden dolayı yarışmanın online olarak düzenlenildiğini ifade eden Oğraş, "Gerek altyapımız gerekse daha önce sınava giren kardeşlerimizin tecrübelerine bağlı olarak teknik anlamda herhangi bir sıkıntının çıkmayacağını düşünüyoruz. Programla ilgili, sisteme girişle ilgili, sınav zamanı, süresi ve sorularıyla ilgili teknik çakışmalar vakfımızın açıklamalarında vardır. Açıklamaları sayfamızdan takip edebilirler." dedi.

"Bu yarışmanın her yıl yapılıyor olması ayrı bir öneme sahip"

Yol haritası belirleme konusunda yarışmanın ehemmiyetinin büyük olduğunu belirten Oğraş, "Peygamberimizin hayatını, yaşamını ve yaşam biçimini kendi hayatımızın merkezine almak için bu siyer yarışmasını düzenliyoruz. Bunun yanı sıra kardeşlerimizin okuma alışkanlığı elde etmeleri, kültürel anlamda kendilerini geliştirebilmeleri için ve dünyayı daha yakından tanıyıp ona göre bir yol haritası belirlemeleri açısından bu tür yarışmaların ehemmiyeti büyüktür. İnşallah bundan sonraki yıllarda da bu tür çalışmalarımıza kesintisiz bir şekilde devam etmeye çalışacağız." şeklinde konuştu.

Sınava girecek kardeşlerimizin verilecek ödülleri birer süs olarak kabul ettiğini söyleyen Oğraş, "Online yarışma yaptığımız zaman bize özellikle 'yarışmanın ne kadar güvenliği vardır?' 'Sınava giren kardeşlerimizin yarışmaya girdikleri ortamda kopyaya yeltenecekler mi veya birbirlerine yardımcı olacaklar mı?' şeklinde sorular yöneltiliyor. Özellikle her zaman söylediğimiz bir hususu belirtmek isteriz. Yarışmaya katılan tüm kardeşlerimiz, yarışmanın bir gayesi var olduğu için katılıyorlar. Yarışmanın aksesuarı ve süsü olarak tabir ettiğimiz söz konusu ödülleri elde etmek için veya o ödüllere sahip olmak için girmiyorlar. Her şeyden önce Allah'ın rızası ve Peygamber Efendimizin hayatını kendi hayatlarının merkezi'ne almak ayrıca okuma alışkanlığı kazanmak için yaptıkları bir çalışma olduğu için biz tüm kardeşlerimize güveniyoruz." ifadelerini kullandı.

Oğraş, "Kardeşlerimiz Android cep telefonlarından, tabletlerinden ve bilgisayarlarından https://www.peygambersevdalilari.com adresine girerek TC. kimlik numarası ve doğum tarihlerini girerek karşılarına çıkan sayfada hangi kategoriden olduklarını belirtip sınava girebilecekler. Soruları zamanında okuyup yetiştirmeleri önemli bir konu. Zaman konusunda bazen şikayetler geliyor. Dikkatli oldukları taktirde herhangi bir sorunla karşılaşmayacaklarını bu konuda sayfamızda yönlendirmeler olduğunu söyleyebilirim. Rabbim herkese ne muratları varsa versin. Sınava girecek kardeşlerime, muvaffakiyetler diliyorum. İnşallah herkes ektiğini biçmiş olacak."dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.