Peygamber Sevdalılarından sahabe ayı programlarına yönelik açıklama

Peygamber Sevdalılarından sahabe ayı programlarına yönelik açıklama

​​Kasım ayının sahabe ayı olması dolayısıyla "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temasıyla birtakım programlar düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı, bu yılki yapacakları çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bu ay içerisinde yapılması planlanan sahabe programlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı, çalışmalarda hayatları ele alınacak sahabe bilgilerini paylaştı.

Yapılan açıklamayı Peygamber Sevdalıları Vakfı Sözcüsü Yahya Ograş okudu.

Açıklamaya Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi Veselleme salat ve selam ile başlayan Ograş; Ashab-ı Kiramın, Efendimizin insanları davet ettiği İslam’ı hayat rehberi kabul eden ve gecenin zifiri karanlığında gökyüzünde parlayan yıldızlara benzettiğini belirterek tedrisattan geçmiş ilk mümtaz Müslüman topluluk olduğunu söyledi.


"Sahabe, Hazreti Peygamber’in yol arkadaşları ve davasının yarenleridir"

Sahabenin "Hayat, iman ve cihaddır" ilkesini, Hazreti Peygamber ile tatbik eden ilk cemaat olduğunu ifade eden Ograş, "Sahabenin, insanlık ailesinin birer ferdi olduğunu göz ardı etmeden, İslam’ı ilk kabul edenler ve şirk düzeni içinde tevhidi mücadelenin ilk temsilcileri olduğu gerçeği hayatlarının bilinmesini gerekli ve haklı kılmaktadır. Sahabe, Hazreti Peygamber’in yol arkadaşları ve davasının yarenleridir. Ehl-i küfrün İslam davetini engellemek için yürüttüğü çetin mücadele sürecinde Hazreti Peygamber’e omuz veren, hiçbir baskı ve kınamadan çekinmeden Allah yolunda canı, malı feda eden güzide şahsiyetlerdir." dedi.

Kur'an-ı Kerîm, sahabenin "insanlık için ortaya çıkarılmış en hayırlı ümmet" diye övdüğünü, "Allah’a ve resulüne yardım eden sâdık/doğru olan müminler…" olarak söz ettiğini sözlerine ekleyen Ograş, "Tevbe suresinde 'Sahabe’den İslam’a girmede ve hayırlı hizmetlerde öne geçen ilklerden olan Muhacir ve Ensar ile onlara iyilik ve güzellikle uyanlar var ya; Allah onlardan hoşnut olmuştur, onlar da O’ndan hoşnut olmuşlardır ve Allah onlara, içinde ebedi kalacakları altından ırmaklar akan cennetler hazırlamıştır.' müjdesi verilmiştir." ifadelerini kullandı.

"Sahabe, nübüvvet mirasını bize taşıyan, sünnet ile Müslümanlar arasında köprü olan bir nesil olmuştur"

Peygamberimizin de sahabeleri "İnsanlık tarihinin en hayırlı nesli, ümmetin en hayırlıları, cehennem ateşinin yakmayacağı kimseler, cennetlikler" gibi ifadelerle övdüğünü dile getiren Ograş, vakıf olarak bu yıl yapılacak çalışmalar hakkında şunları söyledi:

Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak 2015 yılında ilan ettiğimiz 'Kasım Ayı Sahabe Ayı' kapsamında bu ayda farklı sahabeleri yâd ederek tanımaya, hayatlarından istifade etmeye çalışıyoruz. Bu yıl salon etkinlikleri kapsamında cennetle müjdelenen sahabelerden “ümmetin emini” Ebu Ubeyde Bin Cerrah ile Kerbela şahidi Zeynep Binti Ali radiyallahu anhu ele alınacak, tüm temsilciliklerimizde bu ay içerisinde erkek sahabelerden Abdullah bin Selam, Amir bin Füheyre, Ebu Dücane ve Ebu Lübabe, hanım sahabelerden de Ümmü Gülsüm binti Ukbe, Ümmü Hakim binti Haris, Zeyneb binti Abdullah ve Büsre binti Saffan seminer konusu olacaktır.
Ograş, "Peygamber Sevdalılar Vakfı olarak erkek-kadın Ashab-ı Kiramın takip edilmesinin; rol-model bağlamında 'ahsen-i takvim' olarak kurtuluşumuza esin kaynağı olacağına inanıyoruz. Risalet’in yetiştirdiği nadide şahsiyetler olan sahabeler, nübüvvet mirasını bize taşıyan ve sünnet ile Müslümanlar arasında köprü olan bir nesil olmuşlardır. 'Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar' sahabe programlarının hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimizden temenni ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler