Peygamber Sevdalılarından şiir ve makale yarışması video

Peygamber Sevdalılarından şiir ve makale yarışması video

Peygamber Sevdalıları Platformu, ‘Kılıç ve Merhamet Peygamberi Hazreti Muhammed (sav)’ konulu şiir ve makale yarışması gerçekleştirecek.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından ‘Kılıç ve Merhamet Peygamberi Hazreti Muhammed (sav)’ konulu şiir ve makale yarışması yapılacak.

Türkiye geneli yapılacak yarışma, 18 yaş ve üstü ile 14-17 yaş aralığı şeklinde iki ayrı kategoride gerçekleştirilecek.

Başvuruların elden, internet üzeri ve posta yoluyla yapılabileceği yarışmaya katılımcılar, hem şiir dalında hem de makale dalında katılabilecek.

Yarışma hakkında bilgilendirme yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Sözcüsü Adnan Akgönül, başvuruların 1-31 Mart 2016 tarihleri arasında yapılacağını açıkladı.

Yarışmaya sunulacak eserlerin daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış veya herhangi bir yarışmada kullanılmamış olması gerektiğini belirten Akgönül, “Bu kurala uyulmadığı tespit edilirse eser, yarışma dışı bırakılacaktır. Platformumuz gerektiğinde başvuru süresini uzatabilir. Başvuru süresinin uzatılması durumunda basın ile paylaşılacaktır. Yarışma sonuçları nisan ayı içerisinde açıklanacaktır. Yarışmacıların, yarışmaya katılabilmek için sitemizde yayınlanmış formu indirerek gerekli ön bilgileri doldurduktan sonra yarışmaya gönderecekleri eseri ekledikten sonra bunu mail ve posta yoluyla adresimize göndermeleri gerekmektedir.” dedi.

Akgönül, elden veya posta yolu ile yapılacak başvuru ile ilgili şunları söyledi: “Yarışma için başvurulacak adres İkra Eğitim Derneğidir. (Kooperatifler Mahallesi Akkoyunlu 1. Sokak Sözen 1 Apartman Kat:1 No:1/A Yenişehir/Diyarbakır) Posta yolu ile katılacak yarışmacılar, eserlerini APS ile iadeli veya taahhütlü olarak göndereceklerdir. Elden veya posta yoluyla başvurularda, zarfın üzerine ‘Kutlu Doğum Şiir ve Makale Yarışması’na’ şeklinde başlık atılması gerekmektedir. İnternet üzerinden başvurularda da aynı şekilde başlık atılması gerekmektedir. Katılımcıların, iletişim bilgilerini açık ve net yazmaları gerekmektedir. Aksi haldeki durumlarda mesuliyet kabul edilmeyecektir.”

Hazreti Muhammed’in (sav) merhamet yönüne ve İslam davetini engelleyen batıl ehline karşı gösterdiği mücadele yönüne dikkat çekmek amacında olduklarını vurgulayan Akgönül, “Hazreti Peygamber insanlara rehberlik eden bir resul idi. O, insanları içinde bulundukları cehalet, küfür ve şirk bataklığından kurtarmak için gelmişti. Davetini güzel bir üslupla yapıyordu. Fakat şer güçler, batıl ehli onun davetini engellemeye kalkıştıklarında, mazlum ve mustazaflara zulüm ve haksızlıkta bulunduklarında o peygamber yerine göre eline kılıcı almış, bunlara karşı yiğit bir kahraman gibi durmuştur. Bu anlamda Peygamberimizin her iki yönüyle değerlendirilmesinde fayda vardır.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Akgönül, Hazreti Peygamber (sav) için başlatılan salavat seferberliğine katılımın artmasını istediklerini de vurguladı.

Yarışma sonucu, belirtilen tarihlerde www.peygambersevdalilari.com internet adresinde, gazete ve dergilerde yayımlanacak.

Yarışmada verilecek ödüller:

1. Kategori (1998 ve öncesi doğumlular)

Birinciye: Dizüstü Bilgisayar

İkinciye : Tablet

Üçüncüye: Dua Yayıncılıktan Kitap Seti

2. Kategori (1999 ve 2002 Doğumlular)

Birinciye   : Tablet

İkinciye     : Bisiklet

Üçüncüye : Dua Yayıncılıktan Kitap Seti

İLKHA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler