Sabır, Kurtuluş Kaynağıdır

Sabır, Kurtuluş Kaynağıdır

Cuma namazında Batman'daki camiler cemaatin yoğun katılımıyla dolup taştı. Hutbelerde ise "Sabır ve Sebat" konusu ele alındı.

BATMAN - Batman'da kılınan ve vatandaşların camileri doldurduğu cuma namazı hutbesinde "Sabır ve Sebat" konusu ele alındı.
 

Müminin önemli özelliklerinden biri de, hayatta başına gelen sıkıntı ve kederlere sabretmesi olduğu belirtilen hutbede, "Hayatımızda karşılaştığımız imtihanlarda başarılı olmanın önemli şartlarından biri de sabırlı olmaktır. Kur'ân'ı Kerim'de Allah Teâlâ'nın sabredenlerle beraber olduğunu haber vermektedir" denildi.
 

Sabır Cennetin Anahtarıdır
Gerek şehevî arzular karşısında ve gerekse de iyilik yolundaki engel ve güçlükleri aşma yolunda sabrın önemli bir vasıta olduğuna değinilen hutbede, "Bakara Suresi: 155-157'de: 'Andolsun ki, sizi biraz korku ve açlıkla, bir de mallar, canlar ve ürünlerden eksilterek imtihan ederiz. Sabredenleri müjdele…" Ayetlerinin sabrın önemine işaret ettiği kaydedildi.

 

İslam'da emir ve tavsiye edilen sabrın kurtuluş kaynağı ve çetin imtihanlardan başarıyla çıkmayı sağlayan manevi bir güç olduğuna dikkat çekilen hutbede, "Ciddi bir işte başarıya ulaşabilmek ve güzel sonuçlar elde edebilmek, ancak sabırla mümkün olur. Sabır cennetin anahtarıdır, mutlulukların kaynağıdır" ifadeleri kullanıldı.
 

Allah İçin Sabredenler Kaybetmezler
Bir insanın sabırda başarılı olmasında imanın öneminin büyük olduğu belirtilen hutbede, "Çünkü iman edenler, başlarına gelen musibetlerin birer imtihan olduğunu, bunlara sabrederek Cenab-ı Hakkın müjdelediği mükâfatlara nail olacaklarını bilirler. Bundan dolayı hakiki müminlerin, başlarına gelen musibetlerin sebep olduğu acıların ve sıkıntıların karanlıklarından kurtulmaları daha kolaydır" denildi.

 

Günahların zehirli tatlılar gibi olduğu ve insanın onların göz alıcılığına dayanamadığı ve sabredemediği dile getirilen hutbede, "Hâlbuki sabredenler, bütün çekiciliklerine rağmen o zehirli tatlılardan yemezler. Çünkü onlar bilirler ki Cehennem şehvetlerle perdelenmiş günahların cazibesinin arkasına saklanmıştır" uyarısı yapıldı. (Veysi Demir - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.