Şehid Molla Gıyaseddin anıldı video

Şehid Molla Gıyaseddin anıldı video

Şehit Molla Gıyaseddin Batman'ın Gercüş ilçesinde düzenlenen programla anıldı.

BATMAN- Şehit Molla Gıyaseddin memleketi Gercüş'te düzenlenen programla anıldı.

 

Enfa Der tarafından Gercüş Hicret Camii Taziye Evinde düzenlenen Şehid Molla Gıyaseddin Barlak'ı anma programı, saat 13.00'da başladı. Program Enfa Der üye ve gönüllülerinin yanı sıra Şehid Molla Gıyaseddin Barlak'ın ailesinin katılımıyla gerçekleşti.
23 Şubat 1994 yılında müezzin olarak görev yaptığı Bitlis'in Tatvan ilçesinde Ramazan ayında teravih namazı çıkışında sokak ortasında şehid edilen Molla Gıyaseddin Barlak için şehadetinin yıldönümünde memleketi Gerçüş'te anma programı düzenlendi.

 

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Hira Der Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek şehadet ve şehidlerin mesajı konulu bir konuşma yaptı.

 

Molla Beşir Şimşek Şubat ayının İslam aleminde Şehadet ayı olarak kabul edildiğini hatırlatarak, "Bu ayda Müslümanların azizleri İslam sancağını taşımak, yükseltmek uğruna mücadele ederken İslam düşmanları tarafından şehid edilmişlerdir. Hasan el Benna, Seyid Kutup, Malcom X, Molla Zeki gibi memleketimizde de aynı şekilde şehidler yâd ediliyor. Molla Ğiyasedddin' de bu aziz dava uğrunda şehid edildi" dedi.

 

Şehadet ve Şahadet birlikte olmalıdır
Şehidlere karşı sorumluluklarının ve görevlerinin neler olduğunu konuşmak istediğini dile getiren Şimşek, "Kur'anı Kerim'de Al'i İmran 169-170 ayetlerinde 'Allah yolunda öldürülenleri ölü zannetmeyin…' buyuruluyor. Bu şehidler İslam, Kur'an ve Peygamberlerin yolunu sürdürdükleri için İslam düşmanları tarafından öldürüldüler" ifadelerini kullandı.

 

Konuşmasında Şehidlik ve şehidlerin mükafatları, mertebeleri ve aralarındaki ilişkiye değinen Şimşek, "Şehadet ve Şahadet birlikte olmalıdır. Şahadet hayatta olan durumdur. Şehidler dünya hayatlarına yaptıkları hizmet, fedekarlık ve yaşayışları ile hakkın şahidleri oldular ve bunun sonucunda şehid oldular" şeklinde konuştu.

 

Hangi şehidin hayatına bakarsak onların İslamla dertlendikleri tebliğ ve içinde bulundukları toplumu cahiliyetten kurtarmak için mücadele ettiklerini ve bunları kendilerine dert ettiklerini anlatan Şimşek, "Tatvan'da görev yapan Mola Ğiyaseddin'i Tatvanlılar anlatırken gençler ve toplumu etrafında halka, halka toplayıp onlara İslamı anlatıyordu. Bu hal İslam düşmanlarını tedirgin edip onu şehid ettiler" dedi.

 

Şehidlerin kanının bereketiyle İslam davasının toplumlarda yer edip kökleştiğine dikkat çeken Şimşek, "İmam Hasan El Benna'nın şehadetiyle Ümmet uyandı" ifadelerini kullandı.

 

Şehit Molla Gıyaseddin'i anma programı kapsamında şehidin Bağlarbaşı Mahallesi'nde bulunan kabri sevenleri tarafından topluca ziyaret edildi. (Veysi Demir/ Sezer İlbasan-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.