Şehit Metin Yüksel rahmetle anıldı FOTO

Şehit Metin Yüksel rahmetle anıldı FOTO

Şehit Metin Yüksel rahmetle anıldı FOTO

İSTANBUL - Fatih Akıncılar Derneği, 23 Nisan 1979 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu Fatih Camii avlusunda şehit edilen Metin Yüksel adına bir programı düzenledi. Kur'an tilavetiyle başlayan programda sık sık tekbirler çekildi.


Metin Yüksel bu yolda büyük bedeller verdi
Daha sonra Şehit Metin Yüksel'in hayatını anlatan Murat Değirmenci, şehidin büyük bedeller vererek çalıştığını vurgulayarak, "Metin kabına sığmayan bir gençti. Toplum sağ-sol davalarına sürüklediği bir ortamda Metin Yüksel Türkiye Talebe Birliğine üye olmuş, kısa zaman içinde akla durgunluk verecek gelişmelere imza attı. Metin yüksel yorulmak nedir bilmez, gece gündüz demenden tebliğ çalışmalarına devam etmiştir" dedi.


Ümmet için çalışırdı
Şehit Metin Yüksel'in evrensel İslam davası için çalıştığını söyleyen Değirmenci, "Yaşadığı müddetçe hep ümmetin derdiyle dertlenmiştir. Bir yandan Türkiye'deki Müslümanlar için bir yandan da Dünya Müslümanları için çeşitli protestolar düzenler, halkın dikkatini bu konular üzerine çekmeye çalışırdı. Filipin, Filistin, İran, Afganistan ile ilgili çok sayıda çalışması vardı" dedi.


Yaşayan bir şehitti
Şehit Metin Yükselin arkadaşı Mehmet Şahin, Şehit Metin'i anlatmanın çok zor olduğunu söyleyerek, "Uzun yıllar boyunca Metin'le arkadaşlık yaptım. Yaptığı çalışmalar sayesinde çok büyük işler başardı. Onun sayesinde cihadın ne olduğunu anladım" dedi.
Hep şehadeti arzulardı


Beş arkadaşla beraber Cuma namazını kılmak için camiye geldiğini söyleyen Şahin, "Fatih camisine gelir gelmez bir şeylerin ters gittiğini hemen fark ettik. Her tarafı tetikçiler tutmuştu. Durumu Metin bildirdiğimiz halde oralı bile olmadı. Sağ-sol çatışması çıkmaması için araya girdi. Cuma namazını kıldıktan sonra dışarı çıktık. Metin'e eli tetikte olan bir sürü kişi bekliyordu. Onun amacı ortamı yumuşatmaktı. Onlardan birini yanına alarak avluya doğru götürürken nerden geldiği belli olmayan üç kişinin namlularından çıkan mermiler kan kusmaya başladı. 21 yıllık ömrüne şehadetin şerbetiyle süsleyip yalancı dünyaya veda etti. Yeni nesillerin içinden Metin Yüksel'ler çıkartmak zorundayız" dedi.


Konuşmalardan sonra cami avlusunda toplanan kalabalık, Metin Yüksel'in kabrinin bulunduğu Edirne Kapı Şehitlik Mezarlığına kadar yürüdü. Yolda sık sık tekbirler ve salâvatlar çekildi. Kabrinin başında dualar edildikten sonra program sona erdi. (Cuma Karakoç-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.