Şiir ve Makale Yarışmasında dereceye girenler açıklandı

Şiir ve Makale Yarışmasında dereceye girenler açıklandı

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında her yıl düzenlenen Kutlu Doğum Şiir ve Makale Yarışmasında dereceye girenler açıklandı.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında her yıl düzenlenen ve iki kategoriden oluşan "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı 2017 Kutlu Doğum Şiir ve Makale Yarışmasında dereceye girenler açıklandı.

Peygamber Sevdalıları Platformu Tanıtım ve Medya Başkanı Feyzi Aydın ile Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Yıldız tarafından Batman'da dereceye girenler açıklandı.  

Her iki kategoriden de çok sayıda eserin yarışma için gönderildiğini belirten Aydın, bunlar arasından ilk 3 eseri seçmek için Peygamber Sevdalıları Platformu Eğitim Komisyon üyelerinin titiz bir değerlendirme yaptıklarını ifade etti.

Aydın “2017 yılı 'Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)' temalı şiir ve makale yarışmasının duyurusunu 1 Mart'ta yapmıştık. 31 Mart'ta sona eren şiir ve makale yarışmasının bugün sonuçlarını açıklıyoruz. Daha önce şiir ve makale yarışmasıyla ilgili yayınlamış olduğumuz şartname çerçevesinde dereceye giren kardeşlerimizin isimlerini açıklayacağız. Kardeşlerimiz 1 Mart itibarıyla şiir ve makalelerini Peygamber Sevdalıları Sitesine gönderdiler. Gönderilen şiir ve makaleler Peygamber Sevdalıları Platformu Eğitim Komisyonundaki eğitimciler tarafından incelendi ve dereceye girenler belirlendi.” dedi.

Dereceye giren şiir ve makalelerin sitede yayınlanacağını ifade eden Aydın, "Gerek kazanan gerekse de dereceye girmeyen kardeşlerimizin şiir ve makaleleri Peygamber Sevdalıları tarafından değişik vesile ve etkinliklerde kullanılacak. Özellikle dereceye giren kardeşlerimizin şiir ve makaleleri Peygamber Sevdalıları Sitesinde yayınlanacak. 2017 yılı için çıkarılacağımız bültende kendi şiir ve makalelere yer verilecektir. Dereceye giren kardeşlerimizi tebrik ediyoruz. Allah onların hayrını kabul etsin. Allah'ın izniyle en kısa zamanda bu kardeşlerimizle iletişime girip ödüllerini kendilerine taktım edeceğiz.” diye konuştu.

Öte yandan Aydın, bu pazar Diyarbakır'da düzenleyecekleri Kutlu Doğum etkinliğine tüm Peygamber aşıklarını Diyarbakır'a davet etti.

Peygamber Sevdalıları Platformu Tanıtım ve Medya Başkanı Yardımcısı Mehmet Emin Yıldız tarafından dereceye girenler şöyle açıkladı:

Şiir Yarışmasında 1'nci kategori

Şiir kategorisinde Şanlıurfa Ceylanpınar'dan Ömer Faruk İpek 'Küçük Naat' adlı şiir ile 1'nci, İstanbul Sultangazi'den Recep Sevinç 'Efendim' adlı şiir ile 2'nci ve Gaziantep Şehitkâmil'den İbrahim Vural 'Emrolunduğun Gibi' adlı şiiriyle 3'ncü oldu. Birinciye dizüstü bilgisayar 2'niciye tablet ve 3'ncüye kitap seti hediye verilecektir.

Şiir yarışmasından 2'nci kategori

Şanlıurfa Viranşehir'den Ronai Yıldız 'Bu Yol' adlı şiir ile 1'nci, Diyarbakır'dan Zeynep Elhakan 'Dava Yolundaki Rehberim' adlı şiir ile 2'nci ve Batman Beşiri'den Yusuf Çınar 'Doğru Rehber Hazreti Muhammed' adlı şiir ile 3'ncü oldu. Birinciye dizüstü bilgisayar 2'niciye tablet ve 3'ncüye kitap seti hediye verilecektir.

Makalede birinci kategori

Makalede ise birinci kategoride yarışmaya Hatay İskenderun'dan İdris Gökalp 'Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed sav' adlı makalesiyle 1'nci, Diyarbakır Çermik'ten Musa Öztürk 'İnsanlığın Rehberi, Hak Ve Adaletin Peygamberi' adlı makalesiyle 2'nci ve Şanlıurfa Viranşehir'den Sibel Yıldız 'Onun Ahlakı Kur’an’dı' adlı makalesiyle 3'ncü oldu. Birinciye tablet 2'niciye bisiklet ve 3'ncüye kitap seti hediye verilecektir. 2'nci kategoride belirlenen ölçülerde eser bulunamamıştır. (M. Fatih Akgül - İLKHA) 








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler