Siyer-i Nebi bilgi yarışması yapıldı

Siyer-i Nebi bilgi yarışması yapıldı

Anadolu Gençlik Derneği tarafından lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen ödüllü Siyer-i Nebi yarışması on binlerce lise öğrencisinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Merkezi’nin düzenlediği Siyer-i Nebi Yarışması, Türkiye genelinde 81 il ve birçok ilçedeki 3 bin 500 merkezde yapıldı. Sınava giren 150 bin genç, İbrahim Cücük’ün Ayetler ve Hadislerle Peygamberimizin Hayatı  isimli kitabından çoktan seçmeli 90 soruda ter döktü. Yarışmaya katılan gençler, 120 dakika süren sınav ile Peygamber Efendimizi daha iyi tanımış olmanın heyecanını yaşadı.

 Batman

Türkiye geneli lise öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışma Batman’da da yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Siyer-i Nebi bilgi yarışmasıyla ilgili bilgi veren AGD Batman Şube Başkanı Lokman Özkan, 10 binin üzerinde öğrencinin sınava katıldığını söyledi.

AGD olarak Türkiye geneli Siyer-i Nebi bilgi yarışmasının üçüncüsünü yaptıklarını belirten Özkan, “Siyer-i Nebi sınavı Türkiye’nin her ilinde liseli kardeşlerimiz arasında yapıldı. Elhamdülillah çok ciddi bir katılım gerçekleşmektedir. Bugün Batman merkez ve ilçelerde 10 binin üzerinde öğrencinin katılımıyla, 35 sınav merkezinde sınavımızı yaptık. Sınavı yapmamızdaki amacımız, Peygamberimiz hayatımızın her alanında bize örnek teşkil etmesi lazım. Yeryüzünde yaşanan olumsuzlukların temel sebebi, Peygamberimizi sünnetini kendi hayatımıza koymayışımızdan kaynaklanmaktadır. İşte bu yüzden gençler de Peygamber sevgisini oluşturmak için bu sınavı yapmayı uygun gördük. Binlerce öğrencinin bu sınava katılması gençlerin Peygambere olan bağlılığının işaretidir. İnşallah bu da bizlere gelecekte bir umut ışığı olacaktır.” dedi.

Sınavda derece yapan öğrencilere hediye vereceklerini belirten Özkan, “Ödüllerimiz üç etapta verilecektir. İlçelerde ilk üçe giren kardeşlerimize ödüller verilecektir. Batman merkezde de dereceye giren kardeşlerimize bir yıl boyunca eğitim bursu vereceğiz. Ayrıca bu kardeşlerimiz Türkiye’de genelinde dereceye girerlerse bunlara ödüller vereceğiz. Birinciye 10 tane tam altın, ikinciye 7 tam altın, üçüncüye 5 tam altın olmak üzere ayrıca bu kardeşlerimize ödüller vereceğiz. Her sene buna benzer etkinliklerimiz devam edecektir.” diye konuştu.

Sınava katılan öğrenciler de duygularını paylaşarak, böylesi sınavların sık sık yapılması gerektiğini ifade etti.

Bitlis

Türkiye geneli bu yıl 3’ncusu düzenlenen ‘Liseli Gençler Efendimizin İzinde’ Siyer sınavı Bitlis’te büyük katılımla gerçekleştirildi. Bitlis merkez Beşminare Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen sınava çok sayıda kişi katıldı.

Siyer sınavına girecek öğrenciler, bir saat kala okulun önünde hazır bulundular.  Sınava yarım saat kala salon görevlileri tarafında öğrencilerin sınav giriş kartları kontrol edilerek içeri alındı. Siyer sınavı hakkında bilgi veren Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Gökhan Evren, sınavın amacının her eve Peygamber(sav) hayatını konu alan bir kitabın girmesi olduğunu söyledi.

Evren, Peygamberin hayatından haberdar olan bir nesil yetişmesi için bu tür sınavların önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Amacımız bu sınavlarla her bireyin bir kez dahi olsa peygamberin o güzel yaşantısını okuyarak öğrenmeleridir. Bizlerde Anadolu gençlik olarak Türkiye geneli böyle bir sınav yapıyoruz. Bu yıl üçüncüsünü düzenliyoruz. İl ve ilçelerden yaklaşık bin 200 öğrenci katılım gösterdi. Bizlerde bin 300 kitap dağıttık. Katılımın daha fazla olması ve gençlerin peygamberin hayatını konu alan eserlerle buluşması için çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz.” dedi.

Mardin/Kızıltepe

“Siyer-i Nebi” yarışması Mardin’in Kızıltepe ilçesinde de 335 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Sınava kız öğrenciler Mehmet Emin Doğru İlkokulunda, erkek öğrenciler İnkılap İlkokulunda girdi.

Sınav hakkında bilgi veren Kızıltepe Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Mehmet Sait Arslanhan, şunları söyledi: “Sınavın amacı popüler kültürün ve modernizmin gençliği yavaş yavaş ruhen bitirmesine karşılık Kutlu Nebi'nin hayata kattığı anlam ve güzellikleri görmelerini sağlamak, Sünneti okuyup anlayarak günümüz içinde yaşanan İslam olarak zannedilen hataların doğrusunu görmelerini sağlamaktır. Öğrencilerimizin, Asırları aydınlatan Peygamberi (sav) kalben hissetmelerini sağlamak ve İslam'ın şuurlu Müslüman olunursa hayatın ve ümmetin çok daha huzurlu, daha değerli bir hayat yaşanılabileceğini anlamalarını sağlamak amacıyla ülke genelinde “Siyeri Nebi” sınavı düzenleniyor. Bizde Kızıltepe Anadolu Gençlik Derneği olarak yaptığımızda sınavda ilçemizin değişik okullarından 335 lise öğrenci katıldı. Kız öğrenciler Mehmet Emin Doğru İlkokulunda, erkek öğrenciler ise İnkılap İlkokulunda sınava girdi. Sınav gayet güzel ve verimli geçtiğini düşünüyorum. Dedi. Tüm öğrencilere başarılar diliyorum.” dedi.

Sınav sonucunun 31 Aralıkta açıklanacağını aktaran Aslanhan, “Türkiye genelinde Sınavda dereceye giren ilk 10 öğrenciye tam altın, Mardin birincisine 1 tam altın, Kızıltepe birincisine ise çeyrek altın verilecek.” diye konuştu.

Rize

Anadolu Gençlik Derneği tarafından Türkiye'nin 81 ilinde organize edilen Siyer-i Nebi yarışması Rize'de de gerçekleştirildi.

Anadolu Gençlik Derneği Rize Şube Başkanı Abdulkadir Küçük, sınavın liseli gençler arasında tertiplenmiş olduğunu ifade etti.

Abdulkadir Küçük, "Tertiplemiş olduğumuz liseli gençlere yönelik Siyer-i Nebi yarışmasını ilimizde üç merkezde bin 150 öğrencimizin katılımıyla yapmış bulunmaktayız. Öncelikle sınava giren tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Bu sınavda görev alan tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum. Bu sınav aracılığıyla zulmün doruğa çıktığı bir ortamda saadet devrini yaşatan Peygamberimizin hayatını tanıtmayı amaç edinmekteyiz. Gençlerimizin önüne onlarca rol model sunulduğu bir ortamda geleceğimiz olan gençlerin ve tabi ki de bizlerin Peygamberimizi tanımaya ve örnek almaya ihtiyacımız büyük." dedi. (M.Fatih Akgül, Şükrü Tontaş, Mehmet Aslan, İlyas Tunç - İLKHA)





















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.