Siyer sınavında dereceye giren öğrenciler duygularını paylaştı video

Siyer sınavında dereceye giren öğrenciler duygularını paylaştı video

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından gerçekleştirilen siyer sınavında dereceye giren Diyarbakırlı öğrenciler, hem Hz Muhammed’in hayatını okumuş olmanın hem de dereceye girmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 31 Ocak 2015 tarihinde gerçekleştirilen umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nda dereceye giren Diyarbakırlı öğrenciler, İlke Haber Ajansına (İLKHA) konuştular.

Hazreti Muhammed’in (sav) hayatını bilmenin tüm Müslümanlar için gerekli olduğuna vurgu yapan öğrenciler, sınavı düzenleyen ve sınavda emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Siyer sınavına birinci kategoriden giren üniversite öğrencisi Zehra Kaya, 100 sorunun 98’ini doğru cevaplayarak umre ödülü kazandı.

Kutsal toprakları ziyaret edeceği için oldukça heyecanlı olduğunu belirten Kaya, “Sınavda 98 soruyu doğru cevapladım, bir soruyu ise boş bıraktım. Kitabı bir defa okudum. Önemli gördüğüm yerlerin altını çizdim. Bu yerleri 17 defa okuma fırsatım oldu. Sınav sonuçlarına heyecanla baktım. Umre ödülü kazandığımı görünce hemen ailemi aradım, mutluluğumu onlarla paylaştım. Zaten umreye gitmek her Müslüman’ın isteğidir.  Sonuçta her Müslüman Allah’ın evini görmek istiyor. İnşallah ben de göreceğim, çok heyecanlıyım.” dedi.

“Her Müslüman’ın siyeri bilmesi gereklidir”

Her Müslümanın Hz Muhammed’in hayatını bilmesi gerektiğini ifade eden Kaya, şunları söyledi: “Siyer kitabını okuyanların birçok kazanım elde ettiğini düşünüyorum. Bu çağda her Müslüman’ın siyeri bilmesi gereklidir. Mesela birçok çocuk, herhangi bir ünlünün hayatını ayrıntısıyla biliyor ama bazen peygamberini tanıyamıyor. Bu, acı bir şeydir. O yüzden bu sınav, en azından çocuklara peygamberin hayatını anlatmak açısından çok önemli bir sınavdı.”

Çermik ilçesinde sınava giren lise öğrencisi Merve Gürbüz, 2’nci kategoriden katıldığı siyer sınavında dizüstü bilgisayar kazandı.

“Umre gelmedi ama sınava katıldığım için çok mutluyum”

Siyer Sınavı’nın kaybedeni olmayan bir sınav olduğunu dile getiren Gürbüz, “100 sorudan 99’unu doğru cevapladım, bir yanlışım oldu. Öncelikli hedefim umre ödülü kazanmaktı. Umre gelmedi ama böyle bir sınava katıldığım için çok mutluyum. Peygamber Efendimizi, hayatını okuyarak tanıyoruz. Tanıdıkça da daha çok seviyor ve ona olan bağlılığımız artıyor. Bütün Müslüman kardeşlerime Peygamber Efendimizin hayatını okumalarını tavsiye ediyorum. Ayrıca bunun sadece okumak ile sınırlı kalmamak gerekiyor. Peygamberimizin hayatına göre kendi hayatımızı şekillendirmemiz lazım.” ifadelerini kullandı.

Dicle ilçesinde 2’nci kategoriden sınava katılan Hayriye Adıgüzel, bu tür faydalı sınavların devam etmesi gerektiğine dikkat çekti.

“Bu sınavın kaybedeni yok”

Kitabı okurken öğrendiği bilgileri hayatında uygulamayı amaçladığını aktaran Adıgüzel, “Sınavda 98 doğru, 2 yanlış yaptım. Dizüstü bilgisayar kazandım. Aslında isteğim umre ödülünü kazanıp, kutsal topraklara gitmekti. Peygamber’imizin kabrini ziyaret etmeyi çok istiyordum. Ama her şey nasip sonuçta. Bu sınavın kaybedeni yok. Öğrendiklerimi hayatıma geçirmek ve bundan kendime pay almak hedefim oldu. Umre kazanamadım ama inşallah başka bir zaman kazanırım. Bu tür sınavların devam etmesi gerekiyor. Katılanlara ve sınavın organizesini yapanlara teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Siyer Sınavı’na 3’üncü kategoriden giren Zeynep Çetik, 80 sorunun tamamını doğru cevaplayarak tablet kazandı.

“Sınava girip başarı elde edemeyenler ümitlerini kesmesinler”

“Bu kadar iyi bir sonuç alacağımı beklemiyordum. Çok çalıştım ve çalışmamın karşılığını aldım.” diyen Çetik, şunları söyledi: “Önce kitabı okuyup önemli yerlerin altını çizdim. Daha sonra altını çizdiğim yerleri kâğıda geçirdim ve bol bol okudum. Biz, Peygamber Efendimiz’in hayatını kendi hayatımıza geçirmeliyiz. Bu bize örnek olmalı. Sınava girip de başarı elde edemeyenler ümitlerini kesmesinler. Daha iyi çalışsalar diğer sınavlarda başarı elde edebilirler.”

Sınava 3’üncü kategoriden katılan 8’inci sınıf öğrencisi Esra Çakmak ise kurada umre ödülünü kazanamamanın üzüntüsünü yaşadığını söyledi.

“Bir dahaki yıl umre ödülü kazanıp annemi umreye göndermek istiyorum”

Gelecek yıl yapılacak sınavda umre ödülünü kazanarak, annesini umreye göndermek istediğini belirten Çakmak, “Sınavda tüm soruları doğru yanıtladım. Geçen yıl da sınavda derece yapmıştım. Bu yıl kuraya kaldım ancak yine büyük ödülü kazanamadım. Onun için biraz üzgünüm. İnşallah bir dahaki yıl daha çok çalışıp, umre ödülünü kazanmak istiyorum. Umreye anneme göndereceğim inşallah. Çünkü sınavı sadece kendi çabamla kazanmadım. Annem bana hep destek oldu.” dedi.

Ergani’de 2’nci kategoride girdiği sınavda 2 yanlış yaparak dereceye giren Yahya Buran ise şöyle konuştu:

“Öncelikle bu sınavı hazırlayanlardan Allah razı olsun. Hayırlı bir hizmette bulundular. Şuan çevremize baktığımızda insanların aklına sınav denince dünyevi şeyler, dünyevi meşgaleler geliyor. Oysa Peygamber Sevdalıları sınavın sadece dünyevi şeylerde değil; ahiret için de Allah rızası için olabileceğini hatırlattı. Onlara bunu kavrattı. İnsanlarda yerleşmiş olan tabuları bir nebze de olsa yıktı. İnsanlar bu sınav vesilesiyle Peygamberin hayatını, peygamberin neler yaptığını kavramaya, anlamaya çalıştı. Allah düzenleyenlerden razı olsun ve hayırlarını kabul etsin.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.