Siyer Yarışması deprem dolayısıyla online olarak yapılacak

Siyer Yarışması deprem dolayısıyla online olarak yapılacak

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl düzenlenen Siyer Yarışması'nın ülkede yaşanan deprem dolayısıyla 11 ve 12 Mart tarihlerinde online olarak yapılacağı açıklandı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu, "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla şubat ayında yapılması planlanan umre ödüllü Siyer Yarışması ile ilgili açıklamalarda bulundu.


12 Şubat tarihinde yüz yüze gerçekleştirilmesi planlanan yarışmanın deprem nedeniyle 11-12 Mart tarihine alındığı belirtilen açıklamada, gelinen aşamada yarışmanın yüz yüze yapılmasının mümkün görünmediği ifade edildi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Sınav Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan, yaptıkları değerlendirmeler sonucu yarışmanın online olarak gerçekleştirmesine yönelik karar aldıklarını söyledi.

6 Şubat sabahına ülke olarak büyük bir hüzünle uyandıklarını vurgulayan Aslan, "Kıyametin adeta küçük bir provasını andıran deprem musibeti ile binlerce kardeşimiz dünya imtihanlarını tamamlayıp ebedi ahiret yurduna göç ettiler. Bu vesileyle tüm merhumlara bir kez daha Yüce Allah’tan rahmet, yaralılara şifa ve tüm ümmete geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." dedi.

"Yarışmamız online olarak yapılacak"

Deprem dolayısıyla yarışmayı online olarak yapmayı uygun gördüklerini belirten Aslan, şöyle devam etti:

"Deprem nedeniyle 12 Şubat Pazar günü saat 11.00’de ülke geneli yüz yüze gerçekleştirmeyi planladığımız yarışmayı, depremin korkunç boyutlarından dolayı 12 Mart Pazar gününe almış ve kamuoyunu da bu yönde bilgilendirmiştik. Ancak sizler de takdir edersiniz ki; gelinen bu aşamada yarışmamızın pek çok nedenden dolayı yüz yüze yapılması maalesef mümkün görünmemektedir. Peygamber Sevdalıları Vakfı Yarışma Komisyonu olarak yapılan istişareler ve değerlendirmeler sonucu yarışmamızın yarışmacı kardeşlerimize online olarak yapılmasının ve yarışmanın daha fazla geciktirilmemesinin daha uygun ve doğru olacağı yönünde karar kılınmıştır."

"Bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlardan yarışmaya katılabilirsiniz"

Yarışmanın her kategori için belirlenen 2 gün ve 4 oturum olarak gerçekleştirileceğini belirten Aslan, "Her kategorideki yarışma adayı kardeşimizin kendilerine tahsis edilen gün ve saat aralığında, acele etmeden, yoğun girişler ve tıklamalar yapmadan yarışmaya katılmaları gerekmektedir. Yarışma sistemi her kategorinin sadece kendi gün ve saatinde açık olacak, yarışmanın telafisi mümkün olmayacaktır. Yarışmaya başvuran kardeşlerimiz, kategoriler için belirlenen saatler arasında https://peygambersevdalilari.com web sayfasından T.C. Kimlik numaralarını ve doğum yıllarını girerek bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlardan yarışmaya katılabileceklerdir. Yarışma başlamadan önce yarışma sürecinde dikkat edilmesi gereken önemli hususlar hakkında ekranda gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır. Adayların; bu bilgilendirmeleri özenle okumalarını tavsiye ederiz." dedi.

Yarışmanın gün ve saatleri

Peygamber Sevdalıları Vakfı Tanıtım ve Medya Başkanı Feyzi Aydın ise yarışmanın yer, tarih ve saatleri hakkında bilgi aktardı.

Aydın, "Yarışma gün ve saatlerimiz: 11 Mart Cumartesi: 3. Kategori Lise (9.-10.-11. ve 12. sınıf) sabah 11.00 ile 14.00 saatleri arası, 11 Mart Cumartesi: 4. Kategori (Yetişkinler) öğleden sonra 16.00 ile akşam 19.00 saatleri arası, 12 Mart Pazar: 1. Kategori ( 4. ve 5. sınıflar) sabah 11.00 ile 14.00 saatleri arası, 12 Mart Pazar: 2. Kategori (6.-7. ve 8. sınıflar) öğleden sonra 16.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında olacaktır. Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak ömrümüzün son demine kadar adımıza yaraşır bir gayret içerisinde olmayı Rabbimizden niyaz ederiz. Bu hayırlı yolculukta emeği geçenlere teşekkürü bir borç bilip tüm yarışmacı kardeşlerimize de şimdiden yarışmada başarılar dileriz." ifadelerini kullandı.(İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.