Söz ve Kalem dergisinden anlamlı kapak

Söz ve Kalem dergisinden anlamlı kapak

Aylık gençlik ilim ve kültür dergisi Söz ve Kalem, ramazan ayına özel anlamlı bir konu başlığıyla ve kapakla okurlarıyla buluştu.

Altı yıl önce yayın hayatına başlayan gençlik ilim ve kültür dergisi Söz ve Kalem, yeni konsept ve içeriğiyle okurlarıyla buluşmaya devam ediyor. Dergi ramazan ayına özel konu başlığıyla da tüm dikkatleri üzerine çekti."Eski ramazanları bulduk"

Mayıs ayında 68’inci sayısıyla okurlarını karşısına çıkan dergi, kapağına ilginç bir o kadar da anlamlı bir konu başlığı taşıdı.

Sosyal paylaşım ve haberleşme platformu WhatsApp üzerinden derginin "okura" attığı mesajda, özlem içeren "Nerede o eski ramazanlar?" ifadesine atıfta bulunarak "Değerli okurumuz! Eski ramazanları bulduk. Konum atıyoruz." mesajı paylaşılıp konum olarak da camiye işaret edildi.

Böylece, eski ramazanların yaşanacak yegane yerin cami ve dolayısıyla Kur’an-ı Kerim ile  hemhal olmakla olabileceği mesajı verildi.Mesajlaşma sayfasında ayrıca "Sevgili okurumuz; bu Ramazan Ayı’nda yapacağınız her türlü ibadet uçtan uca şifrelenmiş olup sadece sizin ve Rabb’iniz arasında olacaktır." ifadesine yer verildi.

"Konumunuz belirleniyor"

Derginin içeriğinde konu başlığına açıklık getiren yazı ise şöyle:

Eski Ramazanlar için Rota hesaplanıyor..

Rota bulundu!

Yürümeniz durumunda konumunuza daha rahat varacağınız tekrardan hatırlatıyoruz..

Evden çıkmadan önce anne, baba ve kardeşlerinizin dualarını alın ve çıkın..

Sağa dönün ve Sevgi Sokağına doğru ilerleyin..

Sokakta oyun oynayan çocuklar göreceksiniz.. Onlarla biraz oynayın ve cebinizde onlar için sakladığınız şekerlerle onları sevindirin..

Merak etmeyin.. Hâlâ rotanızdasınız.. Rotanız değişmedi..Devam edin.. Sağdan ikinci çıkışa girin ve Muhabbet Sokak boyunca yürüyün.. 20 metre ilerde Süleyman Amcanın bakkalını göreceksiniz..

içeri girin ve selam verin ..Hâl hatır sorun. Kur'an öğrenmesi için size emanet ettiği torunu İsmail'i de beraberinizde alın ve devam edin..

Muhabbet Sokağı geçtikten sonra sola dönün ve 50 metre boyunca yürüyün.. Karşınıza çıkan Barış Caddesi boyunca kırgınlığınızın olduğu insanları görüp selamlaşın.. Sarılın  ve birbirinize dua edin..

Merak etmeyin!  Rotanız değişmedi! Hâlâ  aynı rotadasınız!

Barış Caddesi'nde döner kavşaktan soldaki 3 çıkışa girin.. Şimdi Huzur Sokağı'ndasınız.. Göğsünüzdeki huzuru hissedin ve gönüllerin çoraklaştığı bu asırda size bu huzuru bahşeden Rabbinize şükredin..

Konumunuz 50 metre ileride sağ tarafta kalmaktadır..

Şu an konuma vardınız..

Sağ tarafınıza dönün..

Eski ramazanları göreceksiniz: Muhammedi Camii..

Evet, eski Ramazanlar kaybettiğimiz yerde..

Çok uzaklarda değil, İslam toplumunun ve medeniyetinin doğduğu yerde, camilerde ..

Ramazan eskimedi, hâlâ aynı yerde. Kıyam ve kıraatta, Rükû ve secdede,  yani camide.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.