Söz ve Kalem Dergisi'nin 17. Sayısı Çıktı

Söz ve Kalem Dergisi'nin 17. Sayısı Çıktı

Eylül 2011'de yayın hayatına başlayan ve internet üzerinden ücretsiz yayımlanan Söz ve Kalem Dergisi'nin 17. sayısı çıktı.

HABER MRK - Gençlerden oluşan yazar kadrosuyla, Söz ve Kalem Dergisi 'Hür Davanın Hüseyni Ocak ' ında Pişen Hüda'nın Erleriyiz' kapak konusuyla okuyucusu ile buluştu.

 

Söz ve Kalem Dergisinin Ocak 2013 sayısında, "İslam Tarihi' ve yılın bütün ayları şehadetle sulandığı için gençlik olarak sürekli işlediğimiz konulardan biri de şehadet olmuştur" diyen derginin Editörü, Resulullah'ın hadisini hatırlatarak, 'kalbinde şehadet aşkı olmadan ölen kişi cahiliye ölüm üzerine ölmüştür' dedi.

 

Ocak ayının da bir şehadet ayı olduğuna dikkat çeken Söz ve Kalem Dergisi'nin Editörü son sayısında, "Kışın soğuğuna ve karına aldırmadan kanını akıtan aziz Hüseyniler Rabbine kavuşurken, aralarında yetim ve mahzun halklar bırakıp beka diyarına göçtüler. Ama kanlarıyla suladıkları bu davanın fidanları yeşerdi, boy verdi. Davaları dalga dalga yayıldı, ümmetin tüm coğrafyasından duyuldu. Çünkü davaları hürdü. Hüda'nın rızası içindi. O (cc)'ndan başka hami ve rıza kabul etmeyince dava yüceldi, muvahhidler aziz oldu. İnşallah bu hür dava bölgemizin ve ümmetin hidayetine, kurtuluşuna, vahdetine ve azadlığına vesile olacaktır. Roboski… Mazlum, Müslüman Kürt halkına karşı yeni bir katliam, yüzyıllık zulmün son halkasıdır. İki zulmün, iki ateşin, iki katilin arasında kalmış mazlum Müslümanlar. Ama bu zulümatın dağılması inşallah yakındır. Şarktan bir güneş doğacak(doğuyor) ve bu karanlığı dağıtacak. Rabbimiz bizleri bu kutlu güneşin bir parçası kılsın" ifadelerine yer verdi.

 

Derginin bu sayısında Nevvab Önderoğlu, okumanın önemi, okuyan kişinin kendine ve topluma kazandıracağı faydaları ve okuyan insanın farklı olduğu üzerinde durmuş.

 

Derginin diğer yazarlarından Bilal Fidancı ise, "Hür davanın, Hüseyn'in, Ocak'ın ve Yusuf 'un serüvenini" üzerinde durarak, "Dava hak olunca Hüseyn'leri de olur, Yusuf 'ları, Yakup'ları, Zeynep'leri, Said'leri de… Böyle esrarlı olur" ifadelerine yer vermiş.

 

Derginin yazarlarından Mesut Gözlü, 'İslami Hareket Metodu' yazı dizisinin 1.sini yazarak, İlahi ve gayri ilahi davaların hareket metodunu analiz etmiş.

 

Bedir Karakayalı, Aşk-ı Ekber diyerek, en büyük aşkın şehadet olduğunu anlatarak hasretle Ocak'ın Hüseyn'ine kavuşmayı dilemiş.
Esra Toprak ise 'Zemherinin Yüreğindeki Muştusun' demiş.Ramazan Göçden ise 'Mustazaflardan Hür Davaya' olan süreci objektif bir gözlemle analiz etmiş.

 

İnternet ten yayınlanan Söz ve Kalem Dergisi, yakın zaman da basılı yayın olarak ta hizmet verecektir. (Osman İçli-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.