Söz ve Kalem Dergisi'nin Ocak 2023 sayısı çıktı

Söz ve Kalem Dergisi'nin Ocak 2023 sayısı çıktı

Gençlik ve edebiyat dergisi Söz ve Kalem, Ocak 2023 sayısında "Ha Gayret" kapak başlığıyla okuyucusuyla buluştu.

Aylık olarak okuyucusuyla buluşan ve yazar kadrosunda sadece genç yazarların olduğu gençlik dergisi Söz ve Kalem, Ocak sayısında Allah yolunda gayret etmenin ehemmiyeti işlendi.

Birbirinden farklı içeriklerin olduğu dergide; analiz, tarih, öykü, gezi yazısı, kütüphaneden notlar, hukuk, dizi film öneri ve bilim ve teknolojiye dair önemli yazılar yer alıyor.

Söz ve Kalem dergisi, matbu olarak okuyucuyla buluşmanın yanı sıra, dileyen okuyucular derginin dijital haline de ulaşabiliyor.

Dergi, bu ay okuyucularına Şehit Hasan El-Benna posteri hediye ediyor.

"Allah yolunda gayret sâhibi olmak, her mümin için hem aslî bir vazife hem de büyük bir bahtiyarlıktır"

Gayret kelimesinin sözlükte; bir şeyi elde etmek için devamlı çalışmak, çabalamak, didinmek, çalışma isteği gibi anlamlara geldiği belirtilen dergide, "Gayret, insanın elde etmek istediği herhangi bir şey için azami bir çaba sarf etmesi ve azimle çalışması anlamına gelir. Allah yolunda gayret etmenin, devamlı çalışmanın ve mücadele içinde olmanın İslam'daki diğer adı cihattır. Cihat ise İslam'ın ve imanın muhafazası için gösterilen çaba ve gayretin tümüdür. Allah yolunda gayret sâhibi olmak, her mümin için hem aslî bir vazife hem de büyük bir bahtiyarlıktır. Allah, rızası yolunda gayret etmenin kulları için ne kadar kârlı bir ticaret olduğunu şöyle beyan eder; 'Ey îmân edenler! Size, elem verici bir azaptan kurtaracak ticareti göstereyim mi? Allah'a ve Resul'üne inanır, mallarınızla ve canlarınızla Allah yolunda cihad edersiniz. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır.' Müslüman her ne durumda olursa olsun Allah yolunda bir gayreti olmalıdır." ifadelerine yer verildi.

"Herkes ufakta olsa Allah yolunda bir gayretin içinde olmaktan mesuldür"

Allah yolunda gayretin, her Müslümanın sahip olduğu imkân ve yeteneğine göre olduğuna dikkat çekilen dergide, "Herkes aynı şeyden mesul değildir elbette. Ama herkes ufakta olsa Allah yolunda bir gayretin içinde olmaktan mesuldür. Kimi malıyla, kimi canıyla, kimi ilmiyle, kimi konuşmasıyla, kimi de bedeniyle elinden geldiğince Allah yolunda çalışıp, O'nun rızasını kazanmak için gayret içerisinde olmalıdır. Ayrıca Müslüman niyetiyle yaptığı her işin Allah için yapılmış güzel bir amel olmasını sağlayabilir. Samimi ve içten bir niyetle hayatını idame etmeye çalışırken yemesi, içmesi, çalışması, hatta uyuması bile Allah yolunda yapılmış bir gayret sayılır. Haramın her tarafı sardığı bu çağda helalinden kazanmak, Allah için infakta bulunmak ve ailesinin rızkını temin etmek için çalışmak da gayret sayılır. Günahın alenileştiği, zevklerin ve arzuların ilah edinildiği bu çağda ailesini, akrabalarını ve yakın çevresini muhafaza edebilmek, onları İslam dairesi içinde tutabilmek için uğraşmak da Allah yolunda yapılmış bir gayret sayılır. Bununla birlikte imkânı nispetinde Allah'ın dinine yardımcı olması veya bu gaye ile çalışanlara destek vermesi de Allah yolunda gösterilen gayretlerden sayılır. Zaman hızla akıp gidiyor, her geçen dakika dünya hayatındaki serüvenimizin sonuna yaklaştırıyor bizi. Allah'ın huzuruna mümin olarak çıkmanın yolu O'nun için gösterdiğimiz gayrette saklıdır. Gayretimizin neticesi O'nun rızası olacaktır inşallah." diye belirtildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.