Söz&Kalem Dergisi Ocak sayısı çıktı

Söz&Kalem Dergisi Ocak sayısı çıktı

Aylık gençlik, ilim ve kültür dergisi Söz&Kalem dergisinin Ocak sayısı çıktı.

Aylık gençlik, ilim ve kültür dergisi Söz&Kalem dergisinin Ocak sayısı çıktı. Söz&Kalem dergisi dosya konusunu, Kürdistan Bölgesi’nde yetişen şahsiyetlerden Hüseyin Velioğlu’nun hayatı ve mücadelesine ayırmış.

 

Derginin başyazısında ise, öğrenilen ilmin yaşanmasının önemi üzerinde durularak, ayet ve hadislerle imandan arzu edilen neticeyi elde edebilmek için, imanın amel ile desteklenmesi gerektiği belirtiliyor.

 

Hayatın, Allah Teala’ya karşı kulluk görevinin hakkıyla yerine getirilmesiyle anlam kazandığı belirtilen başyazıda, şu ifadelere yer veriliyor: "İlim, kendisiyle amel edilerek Allah Teala’nın rızasını kazanmak için öğrenilir. Bir Müslüman için amel, Allah Teala’nın “yapın” ya da “yapmayın” şeklinde buyurduğu emirlerini yerine getirmektir. Dünya ve ahirette ceza ve mükâfat konusu olan bütün işler amel çerçevesine girer. Hayırlı ameller insanı dünya ve ahiret saadetine kavuştururken, kötü ameller iki alemde de eziyet ve ceza görmesine yol açar."

 

Derginin Ocak sayısında, dosya konusunun yanında yazı dizileri de işlenmeye devam edildi. Bu minvalde İslami Hareket’ten Sabikun Şahsiyetler’e, Davet’ten Astronomi’ye kadar birçok konu ile ilgili yazılara yer verildi.

 

PKK dosyasına devam edilen dergide, PKK'nin sivillere yönelik katliamlarından örneklere yer verilmiş. Haberin sonunda ise şu istatiski bilgiler veriliyor.

 

Bir araştırma şirketinin yaptığı araştırmaya göre PKK’nın 1984 – 2006 yılları arasında katlettiği insan sayısı şu şekildedir:

- 5219 Vatandaş

- 1330 Köy korucusu

- 325 Kamu görevlisi

 

Ocak sayında ayrıca  "İrfan Mektebi" başlığı ile başlatılan yen bir yazı dizisi ile derginin içeriği biraz daha zenginleştirilmiş.   (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler