Suruç'ta Şehadet Gecesi

Suruç'ta Şehadet Gecesi

1993 yılında Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde PKK tarafından katledilen iki İslam alimi Molla Şükrü ve Molla Muhyeddin, şahadetlerinin 20'inci yıldönümünde düzenlenen etkinlikle anıldılar.

ŞANLIURFA - 28.09.1993 tarihinde camii çıkışında PKK'lıların kurşunlarına hedef olarak yaşamlarını yitiren iki değerli İslam alimi Molla Şükrü Yavuz ile Molla Muhyeddin Demir Şanlıurfa Yardımeli Derneği Suruç Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinlikle anıldılar.

 

İki değerli İslam alimini anıldığı program, Mehmet Yavuz Hocanın Kur'anı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlikte katledilen alimler üzerine ezgiler okunurken alimlerin hayatlarının ve mücadelelerinin anlatılışı sırasında duygulu anlar yaşandı.

 

Etkinlikte bir konuşma yapan Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Mehmet Yavuz, şehadetin Peygamberlerin bile gıpta ettiği bir makam olduğuna vurgu yaptı. Allah-u tealanın şehitlere hakkında " Onlar hakkında ölüler demeyin bilakis onlar diridirler" kelamını hatırlatan Yavuz, "Allah- u teala bu şuuru bu feraseti, bu basireti bizlere nasip eylesin. Yüce Allah, İlahi Kelimetullah uğruna hayatımızın son anına kadar mücadele etmeyi bizlere nasip etsin" dedi.

 

Konuşmasında kınayıcıların kınamasından korkmamak gerektiğinin altını çizen Yavuz, "Yüce Allah'ın yanında bizleri bekleyen yüce rızıkların bilinciyle bu şehitlerin davasını sürdürmeliyiz." dedi.

 

Hz. Peygambere( sav) yönelik yürütülen çirkin kampanyalara da değinen Yavuz, " Hem içte hem de dışta Hz Peygamberi(sav) yok saymaya yönelik projeler vardır. Bu projede yüce Allah vardır; haşa sadece göklerin tanrısıdır. İnsanlar isterse ona ibadet eder isterlerse etmez. Bu projeye göre; namaz kılabilirsin, oruç tutabilirsin , hacca gidebilirsin ancak Allah'ın davasını hakim kılamazsın, mazlumlara hami olamazsın. Biz buna sekülerizim diyoruz yani en genel tanımı ile laiklik demektir. Yani din işleriyle devlet işlerini birbirinden ayrı tutmak… Aslında bu bir gaflettir. Kaldı ki Efendimizin böyle bir davası yoktu. Allahın resulü dinin yaşamın her alanında olduğunu bizlere hayatı ile ispatlamıştır." dedi.

 

Yavuz konuşmasına devamla, " Bu şehitler Allah'ın dinin, hayatın her alanında olması gerektiği yönünde, bir mücadele içersine girmişler ve bunu kanlarıyla ispatlamışlardır. Allah şehadetlerini kabul etsin ve onları bizlere şefaatçı kılsın" İfadelerini kullandı.

 

Program; Hocaoğlu ilahi grubunun seslendirdiği ilahi ve ezgilerden sonra Abdulkadir Üstündağ hocanın yaptığı dua ile son buldu. (Ömer Taş-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.