Tarsus'ta şehitleri anma coşkusu video

Tarsus'ta şehitleri anma coşkusu video

Mersin'in Tarsus ilçesinde Çağrı-Der tarafından düzenlenen ve yoğun katılımla gerçekleşen İslam Şehitlerini Anma programında şehadet kavramının önemine vurgu yapıldı.

MERSİN - Tarsus'ta faaliyet gösteren Çağrı Eğitim, Kültür, Sağlık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, şehadet ayı münasebeti ile İslam Şehitlerini Anma adına "Şehadet Gecesi" etkinliği düzenlendi. Programa konuşmacı olarak İlahiyatçı Yazar Ömer Çelik katıldı.

 

Tarsus 75. Yıl Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiği programda salonun yetersiz kalmasından dolayı çok sayıda davetli programı ayakta ve merdiven basamaklarında oturarak takip etti. Program Kur`an tilavetinin ardından İlahiyatçı Yazar Ömer Çelik'in konuşması ile devam etti.


"Şehadet üstün bir mertebe, yüce bir derecedir"
Şehadet'in üstün bir mertebe, yüce bir derece olduğunu belirten Ömer Çelik, "Büyük na¬sip sahipleri ancak ona kavuşabilirler. Şehitlerin en büyük özelliği müsait olmayan ortamlarda canlarını vererek geride bıraktıklarına ortamı müsait etmeleridir. Onlar müsait olmayan ortamları müsait etmek için, yani kendinden sonraki neslin kendi toprağında kendi vatanında, özgürce yaşayabilmeleri için kendi güzel canlarını seve seve feda etmişlerdir" dedi.

 

"Şehitler bizlere ölümün ne kadar basit olduğunu gösteriyor"
Şehitlerin şehadetinde birçok mesaj olduğunu ifade eden Çelik konuşmasına şöyle devam etti: "Şehadet korkakların işi değildir. Ölüm korkusu ile nice insanlar, zillet elbisesine, dinsizlik elbisesine bürünüyorlar. Çünkü ölüm bu tür insanlar için yok oluştur. İşte şehitler şehadetleri ile bize ölümün ne kadar basit olduğunu gösteriyorlar. Çünkü ölüm onlar için diriliştir. Şehadet mertlerin, yiğitlerin işidir."

 

"Şehidin her damla kanı ile binlerce yiğitler yeşermiştir"
Sahabelerden şehadet örnekleri veren Ömer Çelik konuşmasını şu şekilde tamamladı: "Evet bakınız tarihe sahabilere, nasıl da canlarını seve seve feda etmişlerdir. Yakın tarihimize bakalım. İskilipli Atıf Hoca sudan bahanelerle idam sehpasına götüren zihniyet kendi sonunu hazırlamıştır. Onların darağaçlarında sallanması ile bu aziz İslam davası geri durmadı. Onların yolunda bu gün nice yiğitler gitmektedir. Çünkü şehadet berekettir. Her damla kan ile binlerce yiğitler yeşeriyor" şeklinde konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından program, Grup İhya'nın söylediği ilahi ve ezgilerle devam etti.
 

Program, Çağrı Gençlik Tiyatro Ekibinin sahnelendirdiği "Şehid Hasan El Benna'nın Mücadelesi ve Şehadeti" isimli tiyatro oyunu, duygu dolu anlar yaşattı. İzleyenlerin gözyaşlarına hâkim olamadığı görülen tiyatro sahnesi büyük beğeniyle karşılandı.
 

Program yapılan dua ile sona erdi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.