Tarsus'tan Kutsal Topraklara Yolculuk Başladı

Tarsus'tan Kutsal Topraklara Yolculuk Başladı

Hac farizasını yerine getirmek için Tarsus'tan kutsal topraklara gidecek 115 kişilik ilk hacı kafilesi dualar ve gözyaşları ile uğurlandı.

MERSİN -Tarsus'ta hac görevini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek 115 kişilik ilk hacı kafilesi, Tarsus Ulu Camii bahçesinde düzenlenen uğurlama törenin ardından dua ve gözyaşları ile uğurlandılar.

Ulu Cami bahçesinde kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına seslenen Tarsus Müftüsü Abdülkerim Akbaba: ''Mübarek ve kutsal bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Sizi kutsal beldelere uğurluyoruz. Öncelikle ne mutlu ki böyle kutsal bir yolculuğa çıkmak sizlere nasip oldu. Bu yolculuğu hayatınız boyunca çok özlediniz ve çok beklediniz. Şükrediyorsunuz ki bu yolculuk bugün nasip oldu, hayırlısıyla kutsal beldelere ulaşacaksınız. Sizleri sevgi, muhabbet, dua ve selamlarla uğurluyoruz. Çok güzel bir arkadaşlıkla gideceksiniz. Hac arkadaşlığı çok önemli... Birbirinizi incitmeyiniz, kırmayınız, bu mukaddes yolculuğun kıymetini iyi bilin. Allah yolunuzu açık etsin, sizleri muhabbetle uğurluyoruz.'' dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra, Ulu Camii İmam-Hatibi Hasan Sarı'nın yaptığı duada duygulu anlar yaşayan hacı adayları yakınları tarafından gözyaşları içinde Adana Hava alanına uğurlandılar. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.