Umut Kervanı Vakfı ülke genelinde çalışmalarına devam ediyor

Umut Kervanı Vakfı ülke genelinde çalışmalarına devam ediyor

Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, pandemi döneminde Türkiye genelinde sahaya inerek bütün muhtaçların yardımlarına koştuklarını ifade etti.

Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, Şanlıurfa Umut Kervanını ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında istişarede bulundu.

Ziyaretin ardından çalışmaları ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Kurtaran, Umut Kervanı olarak pandeminde döneminde sahaya inerek muhtaçların yardımlarına koştuklarını ifade etti.

2. Bölge Koordinatörlüğü görevini yürüten Seyfettin Gündüz'ün, görevini Mehmet Faik Doğan'a devretmesi ile ilgili de değerlendirmede bulunan Kurtaran, çalışmalarından dolayı Gündüz'e teşekkür etti.

Umut Kervanı olarak yurt içinde ve yurt dışında çalışmalarına devam ettiklerini ve birçok projeleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Kurtaran, "Özellikle pandemi döneminin başlamasıyla beraber Umut Kervanı olarak sahaya indik ve bütün muhtaç olan halkımızın yardımlarına koşmaya çalıştık. Bunu tüm Türkiye’de yaptık Elhamdülillah. Umut Kervanı merkezi, olarak yardım kuruluşlarını gezip onlarla beraber pandemi döneminde yapılan faaliyetlerini değerlendiriyoruz. Bununla beraber bize gelen muhtaçların durumlarını değerlendirerek onlara yardım için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm koordinatörlerimize bağlı olan tüm kuruluşlarımızı bu manada ziyaret ediyoruz. Birebir onların çalışmasını yerinde görüyoruz. Tüm koordinatörlerimiz, gerçektende hiç usanmadan büyük bir fedakarlık göstererek gece gündüz demeden halkımızın yardımına koştular. Pandemi döneminde sokağa çıkma yasağı zamanında bile 'Vefa Sosyal Destek Grubu'yla beraber birçok ilimizde yardım kuruluşlarımızla birlikte hareket ettiler. Muhtaç olan  yetim, yaşlı ve o anda ihtiyacı olan bütün insanların yardımına koştular." şeklinde konuştu.

Türkiye genelinde tüm üye ve gönüllülerinin üzerlerine düşen vazifeyi hakkıyla yaptıklarını belirten Kurtaran, "Yardım kuruluşlarımızla gezerken özellikle arkadaşlarımızın göstermiş oldukları performanslarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Onların faaliyetlerini önemsiyoruz. İnşallah hep beraber sosyal sorumluluk bilinciyle halkımızın ihtiyaçlarını gidermek için gayret sarf edeceğiz. İhtiyaçları gidermek içinde yeni kaynaklar oluşturma bilinciyle sahada hareket ediyoruz. Şu an tüm Türkiye’de Elhamdülillah kardeşlerimiz bu konuda üzerlerine düşen gayreti sarf ediyorlar. Özellikle tekrardan sizin aracığınızla gerek yardım kuruluşlarımızın yönetimlerine, gerekse onların gönüllü fedakâr üyelerine canıgönülden teşekkür ediyoruz. Onlar hiçbir karşılık beklemeden halkımızın sorunlarıyla ilgileniyorlar, onların ihtiyaçlarını karşılamak içinde var güçleriyle çalışıyorlar. Bu durum bizi çok sevindiriyor, inşallah bizlerde onlarla beraber halkımızın ihtiyaçlarını gidereceğiz. Daha çok ihtiyaç sahibine ulaşmak içinde gayret sarf edeceğiz. " ifadelerini kullandı.

Umut Kervanı 2. Bölge Koordinatörü Seyfettin Gündüz'ün görevini devretmesi ile ilgili konuşan Kurtaran, "Yıllardır 2. Bölge Koordinatörlüğümüzü yapan Seyfettin Gündüz kardeşimizin de bir görev değişikliği oldu. Kendisi yoğun işlerinden dolayı koordinatörlük görevini Mehmet Faik Doğan kardeşimize devretti. İnşallah bununda hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Buradan Seyfettin Gündüz kardeşimize de yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz, Rabbimiz kat kat ecrini versin. Gerçektende gerek Şanlıurfa’da gerekse de 2. Bölge Koordinatörlüğüne bağlı diğer illerimizle çok güzel çalışmalar yaptılar. Mazlum ve yardıma muhtaç halkımızın yardımına koştular." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.