Üstad'ın köyü yenileniyor

Üstad'ın köyü yenileniyor

Üstad Bediuzzaman Sait Nursi'nin doğduğu Nurs köyü yapılacak restorasyon ile yenilenecek.

BİTLİS  - Üstad Bediuzzaman Sait Nursi (Mela Said-i Kurdi)’nin doğduğu Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Nurs Köyü yapılacak restorasyon ile yenilenecek. Projeye İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu, Bitlis Valiliği, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı(DAKA) ve Bitlis’teki çeşitli kurumlar destek veriyor.

 

Yıllardır Kepirli köyü olarak bilinen üstadın köyü geçtiğimiz yıl  Nurs olarak değiştirilmişti. Nurs köyü tabelasının asılmasından sonra şimdi de üstadın köyünü,  geleceğin turizm alanı olarak belirlemek ve bu köyü inanç turizm merkezi haline getirmek için çalışmalar başlatıldı.

 

Köyde çeşitli incelemelerde bulunan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Üyesi Sefer Kocabaş köyde uygulanacak proje hakkında bilgiler aldılar. Daha sonra köydeki misafirhanede geniş katılımlı bir toplantı yapıldı.

 

Toplantıda konuşan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, amaçlarının bölgeye gelecek insanlara dokusu bozulmamış bir Nurs Köyü oluşturmak olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Bu bölge artık Bitlis’in inanç turizminin merkezi konumuna gelecek. Yollarından tutunda evlerine kadar her şeyi yeniden inşa edeceğiz. Bununla ilgili olarak başta köylülerimiz olmak üzere herkese büyük görev düşmektedir. Bu dokuların bozulmaması için köylülerimiz yeni yapılaşmaya gitmemelidir. DAKA’nın bu proje için ayırmış olduğu 1,4 milyon TL’yi yalnızca evin restorasyonu ve yolunun yapımı için kullanılacaktır.”

 

Bu bölgede yapılacak olan yapıların belli bir plan ve proje dâhilinde olacağının altını çizen Yurdakul, “Köy yerleşik alanı ve köy imar planı ile birlikte özellikle bu bölgede yapılacak olan yapıların ve var olan yapıların restorasyonunu belli bir plan ve program çerçevesinde olması için bir toplantı yaptık. İnşallah zaman içerisinde bu planın altını doldurup çalışmalara başlayacağız” şeklinde konuştu.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.