Viranşehir'de Camiler Ve Din Görevleri Haftası Kutlandı

Viranşehir'de Camiler Ve Din Görevleri Haftası Kutlandı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde müftülük tarafından camiler ve din görevleri haftası ile ilgili bir program düzenlendi.

ŞANLIURFA-Viranşehir Kültür Ve Sanat Merkezinde düzenlenen program Ahmet Basçı Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Ardından selamlama konuşmasını Viranşehir İlçe Müftüsü Abdurrakıp Aslan yaptı. Konuşmanın ardından Diyarbakır Dicle Ünv. İlahiyat Fak. Dekanı Abdülkerim Ünalan camilerle ilgili bir konuşma yaptı.

 

Ünaalan:"Camiler bizim için bir ibadet hanedir sadece onunla da sınırlı kalmıyor Asrısaadette cami; hem ibadet yeri, hem meclis, hem karargâh, hem adliye ve hem de okul görevi görmekteydi. Peygamber efendimiz Müslümanlar ile Müslümanlar dışında gelen elçiler ile görüşmelerini camide yapardı. Camide eğittim gören ve ashabı sufa olarak bilinen sahabeler camide yetişmişler ve İslam'ın yayılmasında öncü rol oynamışlardır. Savaş anlarında ise camiler hastane görevi görmüştür. Bu uygulama asırlar boyu sürmüş ve toplumsal yaralara adeta ilaç olmuştur''şeklinde konuştu.

 

Ünalan kısa bir dua ile konuşmasına son verdi. (Sabri Acet—İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.