Yeryüzü Bizim Mescidimizdir

Yeryüzü Bizim Mescidimizdir

İslam`ın çevreye verdiği önemi bana en çok anımsatan şey, Hz. Muhammed`in (SAV) yeryüzünün bir cami olduğunu söylemesidir

Amerikalı bir Müslüman olan İbrahim Abdul Matin henüz beş yaşındayken babasının ``yeryüzü bizim mescidimizdir`` deyip çimenler üzerinde namaz kılmasından oldukça etkilenmiş. ``Mescitleri temiz tuttuğumuz gibi çevremizi de temiz tutmalıyız` diye düşünen Matin, ABD`de sıkı bir çevre dostu olarak tanınıyor. ABD`li Müslümanları `Yeşil Din` kavramıyla tanıştıran Matin, bu kavramı yeryüzüne halife olarak gönderilen Müslümanın çevresiyle dostluğu olarak açıklıyor.

İbrahim Abdul Matin`in sözleri şöyle:

"İslam`ın çevreye verdiği önemi bana en çok anımsatan şey, Hz. Muhammed`in (SAV) yeryüzünün bir cami olduğunu söylemesidir. Doğadaki her şey kutsal olduğu için, hiçbir şey değersizleştirilemez. Namaz kıldığım zaman secde anında alnım çimlere değiyorsa, o çimler mahşer gününde benim için `burada namaz kıldı` diyecektir. Aynı şekilde rüzgâr, Allah`a hamd ve şükür ederken beni duyduğunu söyleyecektir. Çevremizdeki her şey lehimize ve aleyhimize şahitlik edecektir. Eğer bir fabrika sahibiysem, civa atıklarını göle atıyorsam, o göl, o göldeki balıklar ve çevredeki her şey mahşer gününde aleyhime şahitlik edecek ve `çevreyi kirlettin, beni zehirledin` diyecektir.

Yeni Şafak

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.